La ciutadania podrà triar entre 23 candidatures a l'Ajuntament de València

El Diari Oficial de la Província publica aquest dimarts les llistes definitives
30 abril 2019 13:07h
La ciutadania de València podrà escollir el 26 de maig entre les 23 candidatures que concorren a les eleccions municipals a la capital del Túria. / EFE

VALÈNCIA. L'electorat podrà optar entre un total de 23 candidatures a l'Ajuntament de València en les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, una vegada que s'ha publicat la proclamació definitiva de les llistes per part de la Junta Electoral de Zona.

Les candidatures definitives han sigut publicades aquest dimarts en el Diari Oficial de la Província, després d'haver sigut esmenades totes les irregularitats detectades, d'ofici o denunciades pels representants de les diferents formacions polítiques.

La primera formació a presentar la seua candidatura va ser Compromís, al capdavant de la qual figura l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó; mentre que la segona a registrar-se va ser la del PSPV, encapçalada per la primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez.

La següent a presentar-se va ser la llista de Alternativa Republicana (ALTER), seguida per la del PP, Escaños en Blanco, Demòcrates Valencians, Falange Española y de las JONS, Esquerra Republicana del País Valencià-Acord Municipal, Auna Comunitat Valenciana i el Partit Animalista contra el Maltractament Animal (Pacma).

Contigo Somos Democracia, Partido Comunista de los Pueblos de España, Unides Podem-Esquerra Unida, Avant-Los Verdes Ecopacifistas, Som Valencians en Moviment-Cuides, VAMOS, Por un mundo más justo, Partido Libertario, Actuando Contigo Partido para la Sociedad i Ciutadans també han presentat llistes.

La coalició Progresistas Centrados, Poble Democràtic i Vox van ser les darreres a presentar les candidatures davant la Junta Electoral de Zona de València.

next