Ciutadans accepta "verbalment" les exigències de Vox per a desbloquejar el pacte de govern a Madrid

Ignacio Aguado ha afirmat que "són unes propostes que no són incompatibles amb l'acord de govern signat amb el PP ni amb les reformes assumides per Ciutadans"
1 agost 2019 13:20h
PP i Vox han negociat un acord "compatible" amb el que ja tancaren PP i Ciutadans. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La investidura de Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid ja és quasi una realitat. A falta que el PP done el seu vistiplau, les tres dretes ja tenen un acord de govern sobre la taula que ha sigut possible gràcies al fet que Ciutadans haja acceptat "verbalment" l'últim document presentat per Vox. Una acceptació verbal que implica no haver signat el text amb les exigències del partit ultradretà, com ja va ocórrer a Múrcia.

El líder de Ciutadans, Ignacio Aguado, ha declarat que "són unes propostes que, malgrat les evidents diferències, no són incompatibles amb l'acord de govern signat amb el PP ni amb les reformes i compromisos assumits per Ciutadans". En la seua última proposta, Vox ha renunciat a les seues exigències més reaccionàries, com ara la derogació de les lleis LGBTI o el cobrament dels serveis sanitaris públics a les persones migrants indocumentades.

No obstant això, el text negociat per PP i Vox per a "ser compatible" amb el programa tancat per PP i Ciutadans continua incorporant algunes mesures proposades pel partit encapçalat per Rocío Monasterio. Entre elles, la implantació "progressiva" del xec escolar per a afavorir l'ús de l'educació privada; la revisió de les subvencions a entitats "per motius ideològics" –que apunta directament a col·lectius feministes o per la memòria històrica–, i "l'eliminació o reducció al màxim de tots els imposts".

Des de Vox han assegurat que, tot i donar suport a la investidura que permeta un govern de coalició entre PP i Ciutadans, exerciran d'oposició durant el que resta de legislatura.

next