Ciutadans, Compromís i EUPV demanen una pròrroga del període d'exposició del Pla General d'Alboraia

El pla elaborat durant l'etapa del PPCV i recuperat pel PSPV preveu la destrucció de 264.000 metres quadrats d'horta i una promoció de més de 2000 habitatges
23 setembre 2019 16:54h
El PGE d'Alboraia es va publicar el 18 d'abril. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Els grups de Ciutadans, Compromís i Esquerra Unida a l'Ajuntament d'Alboraia (l'Horta Nord) –on el PSPV governa en minoria– elevaran al pròxim ple municipal una moció conjunta perquè l'equip de govern prorrogue el període d'exposició del Pla General Estructural (PGE), que finalitza dilluns que ve, 30 de setembre.

La iniciativa, signada pels regidors de les tres formacions, sol·licita que el període d'exposició del PGE es prorrogue "fins que hi haja un vertader procés de participació ciutadana en el qual els veïns puguen opinar i participar en el disseny del poble que desitgen". El pla preveu la destrucció de 264.000 m2 d'horta productiva, tal com ha denunciat el col·lectiu Per l'Horta.

Ciutadans, Compromís i EUPV defensen en un comunicat conjunt que aquest procés de participació ciutadana siga "públic, transparent i amb alternatives reals", amb l'objectiu que contemple l'estudi dels recursos i de les necessitats de la localitat, "procurant la millora d'Alboraia amb el mínim creixement".

Mentrestant, recorden que "el ple de l'Ajuntament d'Alboraia, només amb els vots del PSPV i del PP, va acordar iniciar el període d'exposició del PGE durant tres mesos des de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat 18 d'abril".

Encara que aquest període finalitzava el 19 de juliol, "la pressió exercida per les tres formacions, les crítiques a la decisió unilateral del PSPV i del PP i els dos períodes electorals d'abril i maig van obligar l'equip de govern a ampliar el període d'exposició fins al 30 de setembre", subratllen.

Els tres partits lamenten que "l'equip de govern no haja obert un vertader procés de participació en el qual s'escoltaren les peticions dels veïns del centre històric, de la Patacona i de Port Saplatja".

Per contra, denuncien que "l'equip de govern presidit per Miguel Chavarría no ha tingut interés a realitzar un procés de participació ciutadana on els veïns pogueren participar en el disseny del seu poble i no fer-ho ara mitjançant al·legacions".

next