Ciutadans critica la denominació única i en valencià de Castelló de la Plana

El partit taronja titlla de "sectària" la decisió, tot i que compta amb l'aval de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
2 febrer 2019 13:00h
L'AVL va aprovar per unanimitat el topònim. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

CASTELLÓ. Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló de la Plana denuncia que la denominació de la ciutat únicament en la seua versió en valencià "siga des de hui una imposició sectària del Pacte del Grau". El partit taronja s'ha manifestat així després que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) haja aprovat per unanimitat el topònim Castelló de la Plana com a forma única oficial.

La institució normativa va donar llum verda aquest passat divendres a l'informe que la Secció d'Onomàstica ha elaborat per a l'adaptació de la forma única oficial en valencià del topònim de la ciutat de Castelló de la Plana, expedient iniciat a partir d'un acord de l'equip de govern municipal.

Sobre aquest tema, la portaveu de Cs a l'Ajuntament de Castelló de la Plana ha criticat en un comunicat que els integrants del govern local "facen un ús selectiu de la memòria històrica que tant els agrada".

"Els que denunciaven les retallades han aconseguit retallar els noms propis", ha asseverat, "i amb l'eliminació d'una 'n' han demostrat que no solament retallen de butxaca els castellonencs, sinó també els seus drets i sentiments creant problemes on no n'hi havia".

next