Ciutadans demana la compareixença de la consellera Mollà perquè explique el tancament de platges 

Els diputats del partit taronja al Congrés pregunten al govern espanyol si està controlant que es compleix la normativa sobre platges
27 juliol 2019 17:05h
Ciutadans lamenta que el tancament de platges afecte la restauració i l'hostaleria. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. Ciutadans ha exigit la compareixença urgent de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en la Diputació Permanent perquè done explicacions sobre "els alarmants i successius tancaments de platges en la Comunitat Valenciana".

Així ho ha explicat el diputat de Ciutadans Eduardo del Pozo, qui ha considerat "urgent que Mollà done comptes sobre els alts nivells del bacteri Escherichia coli en diverses platges i explique les mesures adoptades i els plans previstos per a evitar la contaminació en les aigües", ha informat la formació en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha assegurat que "aquests tancaments en plena temporada estival afecten la restauració i hostaleria valenciana i produeixen una pèssima imatge per al turisme".

El diputat de Ciutadans ha sol·licitat també informació i documentació sobre els sistemes col·lectors i de tractament de les aigües residuals urbanes procedents de Benimaclet i de les séquies de la zona de Sedaví-Alfafar.

A més, Del Pozo ha preguntat si "el Consell va adoptar alguna mesura de control després de conéixer l'informe dels tècnics del cicle integral de l'aigua en el qual advertien sobre el risc d'abocaments d'aigües residuals en els canals de reg".

En aquest mateix sentit s'han pronunciat els diputats de Ciutadans per València en el Congrés, Amparo Moya, María Muñoz i Vicente Ten, els qui han registrat una bateria de preguntes per a conéixer si el govern espanyol està controlant el compliment de la normativa. A més, han instat "a adoptar mesures per a esbrinar les causes i evitar que es repetisquen els tancaments de platges".

next