Ciutadans demana que Ribó no estiga en la votació de la moció sobre la relació del consistori i Abastos Abogados

La petició del partit de Giner es votarà dijous en un ple extraordinari de l'Ajuntament
2 desembre 2019 18:29h
Ciutadans ha sol·licitat la reprovació de Ribó. / EFE

VALÈNCIA (EP). Ciutadans a l'Ajuntament de València ha exigit una comissió d'investigació per a esclarir la relació entre el consistori i els despatxos professionals SMT Asesores i Abastos Abogados, en el qual té part el cunyat de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Així mateix, volen que el primer edil s'absente de la votació de la moció.

Aquest és el punt quart de l'ordre dia del ple extraordinari que se celebrarà dijous que ve, en el qual el grup Ciutadans ha sol·licitat a més la reprovació de Ribó –i que no estiga present en la votació de la moció sobre la comissió– i la del regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi.

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha anunciat en un comunicat que el seu grup ha presentat una sol·licitud de recusació en la votació referent a la moció per a l'obertura de la comissió d'investigació, que aprofundisca en "si ha existit tràfic d'influències en la contractació, per part de l'EMT, del bufet d'advocats relacionat amb un familiar de Joan Ribó i depure responsabilitats polítiques".

Segons ha assenyalat Giner, "en l'article 23 de la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic es planteja l'obligació d'abstenció en cas de parentiu o relació familiar, així que l'alcalde de València no hauria d'estar present durant la votació". 

Sobre aquest assumpte, Giner ha explicat que el seu grup demanarà que, a més de l'alcalde, en la comissió d'investigació declare el president de l'EMT, Giuseppe Grezzi; el responsable d'Abastos Abogados, Daniel Pérez, i Salvador Martínez Tarín, secretari del consell de l'EMT.

El portaveu taronja ha assenyalat que Ciutadans també ha denunciat en el jutjat aquest cas, per la possible comissió d'un delicte de tràfic d'influències en el nomenament del secretari assessor de l'EMT, qui cobrava els seus treballs a través de la societat Abastos Abogados, el president dels quals és el cunyat de l'alcalde.

next