Ciutadans denuncia davant la Fiscalia la falta de control en la qualitat de l'aigua de bany

El portaveu de la formació a l'Ajuntament de València assegura que les aigües de l'assarb de Pinedo dupliquen els marges permesos d'elements contaminants
25 setembre 2019 19:42h
Giner ha assenyalat que ha posat en coneixement de l'alcalde, fins a dues ocasions, els resultats de les analítiques que confirmaven la presència de contaminació. / EFE 

VALÈNCIA. El partit Ciutadans a l'Ajuntament de València ha denunciat davant la Fiscalia l'incompliment del Reial decret 1341/2001, que regula la qualitat de les aigües de bany, després de comprovar que les aigües de l'assarb de Pinedo  duplicaven els marges permesos d'elements contaminants segons la legislació actual.

Segons ha explicat el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, durant el període estival i tenint en compte el mal estat de les platges, el seu grup va decidir fer analítiques de contaminació d'aigües en diversos punts de València.

Els resultats obtinguts pel partit indicaven que les aigües de l'assarb de Pinedo duplicaven els marges permesos d'elements contaminants segons la legislació actual, la qual cosa pot suposar, segons ha advertit, "un greu risc per a la salut de les persones".

Giner ha assegurat que la llei "obliga a analitzar les aigües de bany o aigües pròximes a zones de bany, com és el cas de l'assarb de Pinedo". Així mateix, ha criticat que després de preguntar el seu grup per aquest assumpte al Cicle Integral de l'Aigua, la resposta fora que el Reial decret "no és aplicable a les aigües de l'assarb, atés que no són aigües de bany".

El portaveu de Ciutadans ha assenyalat que ha posat en coneixement de l'alcalde, Joan Ribó, fins a dues ocasions, els resultats de les analítiques que confirmaven la presència de contaminació per bacteris en les aigües de València, tant en la desembocadura del Túria com en les aigües pròximes a l'estació de bombament de la séquia de Vera.

"No solament no vam obtindre resposta per part de l'alcalde, sinó que el vam sentir fer gala de la qualitat de l'aigua de Pinedo hores abans de veure's obligat a tancar la platja perquè l'aigua estava contaminada per bacteris", ha denunciat.

next