Ciutadans creu que "les pugnes" dins del Botànic "posen en dubte l'estabilitat" dels pròxims pressupostos

La formació creu que "les lluites internes" estan sent "molt més acusades" i que "complicaran que s'arribe a un acord per a aprovar els comptes"
23 agost 2019 11:55h
Toni Woodward critica que Puig "s'escude en la falta de govern a Espanya". / CIUTADANS 

VALÈNCIA. El grup parlamentari Ciutadans a les Corts ha advertit que "les pugnes del tripartit", en referència als integrants del Botànic, "posen en dubte l'estabilitat dels pròxims pressupostos autonòmics per a l'any 2020".

El portaveu d'economia de la formació, Tony Woodward, ha assegurat que "el Botànic porta des de la legislatura passada arrossegant lluites internes de poder i egos, que en el nou tripartit estan sent molt més acusades", motiu pel qual veu "molt complicat que s'arribe a un acord per a aprovar els comptes".

El diputat ha qualificat d'"enorme irresponsabilitat l'aprovació d'uns pressupostos suïcides com van ser els de l'any passat" i ha recordat que "Ciutadans ja va advertir fa mesos que tindrien greus conseqüències per als valencians" i que ara "es tradueixen en noves retallades per part del Consell".

En aquest sentit, Woodward ha criticat que "Puig s'escude en la falta de govern a Espanya per a anunciar una restricció en la despesa", perquè "la ineptitud del PSOE per a formar un equip de govern no pot acabar llastrant i asfixiant totes les autonomies".

Ciutadans es refereix així a les recents declaracions de Puig en què apunta la falta de govern espanyol com a principal problema de la tresoreria valenciana. La formació, no obstant això, no es refereix en la seua critica als prop de 1.800 milions d'euros que el País Valencià està deixant de rebre pel bloqueig institucional.

A més, Woodward ha titllat d'"hipocresia" que "Puig es permeta dir que no es veuran afectades per aquestes retallades les partides per a Sanitat, Educació o Serveis Socials, quan el caos assola els centres hospitalaris de tota la Comunitat Valenciana i, poques setmanes abans de començar el curs escolar, milers de xiquets continuaran estudiant en barracons".

next