Els ciutadans que formen part de les meses electorals cobraran 65 euros

Els membres de les meses gaudiran d'un permís retribuït durant el dia
15 març 2019 17:30h
Els membres de les meses són designats pels ajuntaments, mitjançant sorteig públic. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les persones que integraran les meses electorals en els comicis del pròxim 28 d'abril al Congrés, el Senat i les Corts Valencianes cobraran una dieta de 65 euros i gaudiran d'un permís retribuït durant el dia, si és laborable, i una reducció de cinc hores de durada en la seua jornada de treball del dia després de les eleccions, en el cas de treballar per compte d'altre i en el cas del personal funcionari.

Els membres de les meses són designats pels ajuntaments, mitjançant sorteig públic, entre persones menors de 70 anys que sàpiguen llegir i escriure. Els càrrecs dels membres de les meses electorals són obligatoris, de manera que es considera delicte electoral que les persones designades no es presenten.

Així consta en el manual d'instruccions que ha aprovat aquest divendres el Consell, que ha sigut aprovat pel Consell de Ministres i supervisat per la Junta Electoral Central i que conté tota la informació que necessiten els membres de la mesa electoral per a complir amb el seu deure cívic durant la jornada.

Dia de les eleccions

S'estableix que les meses, compostes per un president i dos vocals, es formaran a les 8.00 hores i l'acta de constitució se signarà mitja hora més tard per a comprovar que tots els elements necessaris per a la votació (urnes, paperetes) estan en el col·legi electoral.

A partir de les 9.00 hores s'obriran els locals perquè els ciutadans puguen exercir el dret al vot fins a les 20.00 hores. Després del tancament dels col·legis s'introduiran en l'urna els sobres del sufragi per correu i podran votar tant els membres de la taula com els interventors dels partits polítics acreditats. Després del recompte es prepararan els tres sobres amb la documentació oficial del procés electoral.

En el primer s'inclouran l'acta de constitució de la taula, les actes de sessió i documents als quals aquestes facen referència, la llista numerada de votants, la llista del cens electoral, les certificacions censals, les credencials dels interventors i les sol·licituds de reintegrament de despeses de vot per correu, si n'hi haguera.

En el segon sobre s'inclouran les còpies de les actes de constitució i de sessió. Els sobres 1 i 2 s'entregaran el jutjat de primera instància o de pau al qual pertanga cada col·legi electoral. El tercer sobre (on s'inclouran còpies de les actes de constitució i de sessió) s'entregarà a l'empleat del servei de correus.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next