Ciutadans recorre contra la resolució que permet que Puigdemont es presente a les eleccions europees

La formació taronja considera inadmissible que "un fugat de la justícia i que treballa contra Espanya" represente" l'Estat a Europa
8 maig 2019 18:39h
Ciutadans demana que es deixe sense efecte la resolució de la justícia ordinària i que torne a donar-se validesa a la de la JEC. / ANDREA ZAMORANO, ACN

MADRID. Ciutadans s'avança al PP i recorre contra la candidatura de Puigdemont. Així, tot i que Pablo Casado va anunciar aquest dilluns que el seu partit tractarà d'evitar a través del Tribunal Constitucional que els exmembres del govern català es presenten als comicis europeus, ha sigut la formació taronja qui abans ha presentat un recurs d'empara en aquest tribunal.

Ho ha fet contra la resolució dels tribunals del contenciós-administratiu, que permet que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí es presenten a les eleccions europees, segons ha anunciat aquest dimecres a la vesprada el partit taronja. 

En un comunicat, el partit taronja ha considerat inadmissible que un "fugat de la justícia i que treballa contra Espanya tinga privilegis i represente" l'estat espanyol a Europa. 

La JEC havia donat la raó a PP i Ciutadans, que van presentar recursos per a demanar excloure'ls. Els escrits al·legaven que Puigdemont, Comín i Ponsatí no eren elegibles perquè no estan inscrits al cens de residents absents i, en el cas dels populars, també adduïen que la situació de "rebel·lia processal penal" dels tres candidats els converteix en "inelegibles".

Al recurs, Ciutadans demana que es deixe sense efecte la resolució de la justícia ordinària i que torne a donar-se validesa a la de la JEC.

next