El 57,3% de ciutadans de la resta de l'Estat rebutja un referèndum a Catalunya, però un 48,2% n'acceptaria el resultat

El Centre d'Estudis d'Opinió ha elaborat la primera enquesta sobre la percepció del debat territorial a Espanya en el conjunt de l'estat espanyol
/
21 novembre 2019 12:09h
L'òrgan de referència en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya en allò referent als estudis d'opinió pública ha elaborat la primera enquesta sobre la percepció del debat territorial a Espanya al conjunt de l'Estat. / JORDI PLAY, ACN

BARCELONA (ACN). El 57,3% de ciutadans de la resta de l'estat espanyol rebutja un referèndum a Catalunya, però un 48,2% n'acceptaria el resultat en cas que fora legal i acordat, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

L'òrgan de referència en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya en allò referent als estudis d'opinió pública ha elaborat la primera enquesta sobre la percepció del debat territorial a Espanya al conjunt de l'Estat. 

Segons indica, a Catalunya les institucions més ben valorades són les universitats, amb un 6,56; els Mossos d'Esquadra, amb un 5,96, i els ajuntaments, amb un 5,72. En canvi, a la resta de l'Estat la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són les institucions més ben valorades amb un 7,09; seguides de les universitats, amb un 6,78, i de l'exèrcit, amb un 6,67. Els enquestats fora de Catalunya suspenen la monarquia amb un 4,58, mentre que a Catalunya la nota baixa fins un 2,21.

next