Ciutadans vol fer de València una ciutat "còmoda per a viure" i "oberta als negocis i a les inversions"

La formació liderada per Fernando Giner presenta un programa amb 200 propostes
17 maig 2019 18:55h
Fernando Giner, el candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de València, ha presentat aquest divendres el programa amb què concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig. / CIUTADANS

VALÈNCIA. Ciutadans pretén fer de València una ciutat "còmoda" per a les persones que hi viuen o hi treballen però també "oberta" al món, a la cultura i als negocis i inversions. "Farem de València la millor ciutat per a viure", ha declarat Fernando Giner, el candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de València, durant la presentació del programa amb què concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig.

El document inclou 200 propostes repartides en quatre grans apartats: família i benestar social; economia, desenvolupament i autònoms; mobilitat sostenible i qualitat de vida, i cultura i tradicions.

Giner, que estava acompanyat pels seus companys de candidatura i pel portaveu del partit a les Corts, Toni Cantó, ha assegurat que la seua voluntat és que els ciutadans se senten "ajudats pel seu ajuntament". Giner ha destacat que "aquesta serà la legislatura dels autònoms i les famílies". "Ens hem centrat en propostes adreçades a la qualitat de vida i a convertir València en una gran capital europea", ha dit el candidat a l'Alcaldia. "Les persones que vulguen obrir un negoci saben que compten amb el suport d'aquest Ajuntament", ha afegit.

Educació i família

El candidat de Ciutadans ha lamentat també que "el tripartit de Ribó ha sigut incapaç de gestionar durant aquests quatre anys Edificant per a millorar els col·legis, que cauen a trossos. Nosaltres insistim a declarar València ciutat lliure de barracons".

En matèria de família, ha plantejat mesures que "facen més fàcil" ser pare i mare i treballar, com ara un xec escolar de 200 euros per a menors de 0 a 3 anys, centres d'atenció a les famílies en cada districte, un defensor de les famílies nombroses i inversions en centres educatius.

Economia i tecnologia

En l'àrea econòmica, Ciutadans crearà una Regidoria de l'Autònom; posarà en marxa programes de consolidació empresarial per a potenciar el comerç històric, i donarà celeritat a les llicències municipals, a més de promoure una baixada d'imposts.

Així mateix, treballarà per a fer de la Marina "el gran eix tecnològic de la ciutat"; fomentarà el turisme congressual i cultural, i protegirà l'Horta, l'Albufera i el Saler.

Festes i mobilitat

El candidat de Ciutadans aspira a fer de les Falles "una gran marca" internacional, però també potenciarà altres tradicions valencianes, com ara la Setmana Santa Marinera o Sant Vicent.

Giner també ha retret a l'alcalde "que reba les reines magues però no la societat vicentina". En aquest sentit, ha dit que ell no prohibirà la cavalcada de les Magues de Gener, "perquè no és qüestió de prohibir", però creu que l'Ajuntament "ha de defensar el que són les vertaderes tradicions de València i no les que s'invente el senyor Ribó".

En matèria de mobilitat, Giner ha promés que ningú esperarà al matí més de 10 minuts a l'autobús i ha advocat per incrementar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, al mateix temps que ha defensat que el centre de València "no pot ser una drecera per als cotxes" i que el seu accés ha de ser racionalitzat.

Pactes postelectorals

Sobre els possibles pactes postelectorals, Giner ha afirmat que per a Ciutadans hi ha coses "innegociables" que no es canviaran per una butaca, com són parlar de projectes que estiguen dins de la Constitució, rebutjar el nacionalisme a l'Ajuntament i respectar els drets civils i socials aconseguits. En aquest sentit, ha considerat que el PSPV s'ha radicalitzat i ha advertit als socialistes que València "no pot ser moneda de canvi en res".

next