La Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló intercanviaran exposicions temporals

L'acord de col·laboració també inclou el desenvolupament conjunt d'espectacles i representacions astronòmiques del cel nocturn
5 maig 2019 12:37h
L'abast de la cooperació entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló s'estendrà, principalment, a l'intercanvi d'exposicions temporals i al desenvolupament d'exposicions sobre idees que siguen d'interés per al Planetari. / JUAN EMILIO PRADES BEL

CASTELLÓ DE LA PLANA. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va mantindre aquest divendres una reunió amb l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, en què es va signar un acord de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) i el Planetari de Castelló per al foment i intercanvi d'experiències. A aquesta trobada també va assistir el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, segons va informar el Consell en un comunicat.

Francesc Colomer va assenyalar que des de la Generalitat es pensa que és imprescindible establir una passarel·la i un pont de cooperació per a fer possible les sinergies i "construir junts un projecte de divulgació científica i de dinamització i estímul de les nostres instal·lacions".

Colomer va recalcar que la Ciutat de les Arts i les Ciències està situada a València "però és patrimoni de tots els valencians, des de Guardamar fins a Vinaròs". A més, va afirmar que des de la Generalitat s'ha d'assegurar "la vertebració territorial i compartir una cosa que és de tots".

En aquesta línia, va explicar que "és una icona arquitectònica" que ha situat el País Valencià com a "una referència turística, cultural i educativa". Per tant, al seu parer, vincular-la a la ciutat de Castelló de la Plana "és un objectiu molt important per a donar a conéixer el patrimoni de tots".

Una exposició sobre Mart

Després de la firma de l'acord es van avançar algunes de les primeres accions previstes en el conveni marc. Per exemple, la posada en marxa dels cicles de 'Les Nocturnes d'Estiu' i 'Les Nocturnes d'Hivern', que ja se celebren "amb gran èxit" a l'Hemisfèric, a més de la posada en marxa d'una exposició sobre el planeta Mart.

L'abast de la cooperació entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló s'estendrà, principalment, a l'intercanvi d'exposicions temporals i al desenvolupament d'exposicions sobre idees que siguen d'interés per al Planetari –on la CAC aportaria el concepte i disseny i el Planetari es faria càrrec de la producció–.

També es duran a terme activitats relacionades amb el desenvolupament d'espectacles de planetaris; representacions astronòmiques del cel nocturn, per a projectar tant a València com a Castelló;  l'intercanvi de planetaris ja desenvolupats o adaptats per tots dos, i altres activitats que les parts consideren d'interés comú, dins de les seues respectives competències i del marc de col·laboració que constitueix aquest conveni marc.

next