La Ciutat de la Llum serà la seu de la Conselleria d'Innovació

Aquesta serà la primera conselleria que tinga la seu situada fora de València
25 juliol 2019 14:42h
La nova ubicació de la conselleria que ocupa la il·licitana Carolina Pasqual estarà operativa prompte. / EFE

VALÈNCIA. Un dels edificis de la Ciutat de la Llum d'Alacant acollirà la seu definitiva de la nova conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la primera que se situa fora de València.

Dirigida per la il·licitana professora de la Universitat d'Alacant Carolina Pascual, la conselleria estarà operativa "prompte", segons fonts de la Generalitat, en un dels edificis centrals del complex industrial audiovisual situat en la partida alacantina d'Aguamarga. 

La Ciutat de la Llum és un dels punts neuràlgics del projecte del Districte Digital que impulsa el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, per a atraure a Alacant i a la resta del territori valencià empreses tecnològiques i del coneixement. 

Una vegada descartat l'edifici Prop d'Alacant i també la seu del Consell a la ciutat, la Casa de les Bruixes –aquest últim lloc per falta d'espai–, s'ha apostat per la Ciutat de la Llum per a acollir la Conselleria. Aquesta decisió la fonamenten en el fet que l'enclavament és un lloc eficient i amb possibilitat de creixement en personal i estructura. 

L'obertura de la primera conselleria lluny de València respon al propòsit de Puig de vertebrar el territori valencià i a la seua declarada aposta per la "bicapitalitat". 

A més, l'obertura de la conselleria en Ciutat de la Llum respecta la prohibició de Brussel·les de desenvolupar activitats relacionades amb el cinema en aquest complex fins a l'any 2027, després de la sanció imposada per la Comissió Europea per la despesa de 323 milions de diners públics en la construcció.

next