Click a l'Horta busca visibilitzar i valorar el patrimoni agrícola de València

La Regidoria d'Agricultura, Horta i Pobles llança aquest concurs amb sis premis i es podrà participar fins al 30 de març 
25 febrer 2019 13:25h
S'entregarà un primer premi al millor reportatge fotogràfic i quatre premis a usuaris i usuàries d'Instagram. / GVA

VALÈNCIA. "Posar en la ment, en l'objectiu i en el mòbil" l'horta de València, eixe és l'objectiu del concurs Click a l'Horta, que ha presentat aquest dilluns la Regidoria d'Agricultura, Horta i Pobles de València. Una iniciativa que vol ficar l'horta "en el centre de l'observació", com ha explicat la regidora d'aquesta àrea, Consol Castillo. Amb sis premis en total, el concurs comença aquest dilluns i els participants –que poden ser professionals o aficionats– podran participar amb les seues imatges fins al 30 de març. 

Tot un març per a "valorar i visibilitzar l'origen de la ciutat", ha indicat l'edil, qui ha exposat que a través de la convocatòria es vol promoure la captació de moments de treball, producció o recol·lecció, així com tots els elements singulars i propis del món agrícola. Així es pretén acostar l'horta, els seus productes i la seua història a la ciutadania.

El concurs, que ve precedit per la bona acollida que va tindre Click al Mercat des de la Regidoria de Comerç, busca imatges que retraten "les riqueses" que té l'horta, ha expressat la fotògrafa Tania Castro i part visible de l'organització de la convocatòria. Les persones que vulguen participar podran inscriure's fins al 22 de març a través de la pàgina web de la regidoria corresponent. 

Amb l'objectiu d'arribar a tants ciutadans com siga possible, Click a l'Horta compta amb dues categories de concurs: reportatge i instagramer, en tots dos casos les inscripcions es realitzen de manera en línia a través de la web de la regidoria. S'entregarà un premi al millor reportatge per valor de 1000 euros i quatre premis a les millors imatges de la categoria Instagramer per valor de 500 euros cadascun. 

Més premis

A més, hi haurà un premi especial de la Regidoria de Mobilitat Sostenible amb un bo anual de transport de l'EMT i un premi especial del Tribunal de les Aigües de 500 euros, dues entitats que també col·laboren en el concurs, junt amb Cervezas Túria. Els treballs seleccionats hauran de tindre una temàtica documental o fotoperiodística i es valorarà positivament la capacitat de plasmar els valors de l'horta. Els guardons seran entregats el 30 de març en l'Agromuseu de Vera i les imatges generades seran difoses a través de les xarxes socials.

En eixe sentit, el president del Tribunal de les Aigües, José Font Sanchis, ha destacat la important tasca que fa la institució tant en la distribució de l'aigua a les zones d'horta periurbana com en el servei que dona al llaurador. Així, ha ressaltat que el concurs valora també la distribució de l'aigua i el patrimoni valencià. 

El jurat del concurs estarà format pel fotògraf Julián Barón, per la fotògrafa Eva Máñez i pel mànager de la comunitat Igers de València, Andrés Carrión. Durant la roda de premsa de presentació del concurs, Tania Castro també ha subratllat que el concurs a través de les xarxes socials permet que el món veja "tot el que es fa durant el concurs i que es visibilitze l'hora". "No hem d'anar molt lluny per a veure un paradís", ha conclòs la fotògrafa. 

Visites a l'horta

Durant la campanya de l'esdeveniment es realitzaran sis eixides organitzades amb 25 instagramers per l'horta valenciana, en què dos experts compartiran els seus coneixements sobre el lloc i mostraran aquest emplaçament des de noves perspectives. A través de totes aquestes iniciatives, a més d'acostar l'horta a la ciutadania i valorar els productes que en ella es cultiven, es busca conscienciar sobre la importància de posar en marxa una xarxa alimentària de quilòmetre zero, saludable, ecològica i sostenible.

next