Climent es compromet a mediar amb Ford per a evitar 121 acomiadaments en una filial d'Almussafes

CCOO ha sol·licitat la intervenció de la Generalitat perquè impedisca els acomiadaments
12 desembre 2019 17:44h
Els 121 treballadors tenen una mitjana d'edat de 55 anys, una antiguitat mitjana de 20 i uns salaris que oscil·len entre els 1.000 i els 1.300 euros. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El conseller d'Economia, Rafa Climent, s'ha compromés a mediar amb el director de Ford España, Dionisio Campos, per a evitar els 121 acomiadaments en la plantilla d'Acciona que treballa per a la planta d'Almussafes (la Ribera Baixa), segons ha informat CCOO PV en un comunicat.

Així ho ha traslladat al secretari general del sindicat, Arturo León, i a delegats de CCOO en Acciona, després de la decisió de la direcció de Ford de no renovar part dels contractes que manté amb Acciona Facility Services. Les dues parts han abordat l'ERO de 121 persones i la vaga que va posar en marxa la plantilla de la filial de Ford Almussafes el passat 3 de desembre.

En aquest context, la central sindical ha sol·licitat la intervenció del govern valencià perquè "les estratègies empresarials de reducció de costs no comporten la precarització de les condicions de treball dels qui es troben en la mateixa línia de producció". "CCOO PV defensarà eixos llocs de treball amb les mesures de pressió que siguen necessàries i les accions legals oportunes", ha garantit el secretari.

Per part seua, els membres del Comité d'Empresa han traslladat al titular d'Economia que els 121 treballadors tenen una mitjana d'edat de 55 anys, una antiguitat mitjana de 20 i uns salaris que oscil·len entre els 1.000 i els 1.300 euros al mes. També han advertit que la nova subcontracta els reemplaçarà per uns altres "a un cost de 900 euros desenvolupant la mateixa activitat".

"Si això no es frena –han alertat–, serà el principi de la pèrdua de més de mil llocs de treball, quan en altres factories automobilístiques del país se subroga la plantilla existent quan es produeix un canvi de contracta". I han denunciat que, dins del període de consultes d'ERO, "les propostes socials per part d'Acciona, respecte a les indemnitzacions i la seua recol·locació de llocs, són inexistents".

Després de conéixer la situació de la plantilla, el conseller s'ha mostrat "pròxim" i s'ha compromés "personalment" a traslladar al director de Ford España la cerca d'alternatives que eviten els acomiadaments en la factoria.

La federació de Construcció i Serveis de CCOO PV espera que "entre totes les parts es podrà trobar una solució viable per a evitar la pèrdua d'ocupació i minimitzar l'impacte per a tantes famílies valencianes".

Per a la defensa de la qualitat i el manteniment de l'ocupació en Ford Almussafes, el sindicat ha convocat per a aquest divendres, 13 de desembre, una concentració al migdia enfront del Palau de la Generalitat per a exigir solucions al cap del Consell, Ximo Puig.

next