Climent anuncia una nova Llei de Comerç Sostenible que "harmonitzarà i aclarirà" la normativa existent

El conseller d'Economia Sostenible ha assegurat que aposta de "posar les persones i el territori en el centre" en un entorn com l'actual, que "presenta riscs i incerteses"
18 setembre 2019 19:01h
Climent ha comparegut aquest dimecres davant les Corts. / INMA CABALLER, CORTS

VALÈNCIA. El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que impulsarà una nova Llei de Comerç Sostenible que servirà per a "regularitzar, aclarir i harmonitzar" les normes legals vigents en aquesta àrea.

Així ho ha apuntat en la seua compareixença a les Corts per a explicar els eixos de la seua gestió aquesta legislatura, en la qual ha recuperat el concepte d'"econovida", al qual va apuntar en la seua presa de possessió, una aposta de "posar les persones i el territori en el centre" en un entorn polític i econòmic com l'actual, que "presenta riscs i incerteses". A més, ha subratllat la necessitat d'optar per una economia circular perquè "s'està acabant el temps" davant l'"emergència climàtica".

Quant al comerç, ha mostrat la seua "aposta decidida" pel de proximitat, que done suport a autònoms, emprenedors i pimes, i que contribuïsca "al manteniment dels centres urbans i a la fixació de població", també en els entorns rurals.

Precisament Climent ha avançat també que "aquesta serà per fi la legislatura" d'aprovació del Pla d'Acció Territorial Sectorial de Comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova), amb un decret del Consell que serà aprovat al desembre.

També ha fet referència a les polítiques a desenvolupar sobre les fires d'Alacant (IFA) i de València (Fira València), que tenien sobre elles mateixes una "llosa" en forma de deute acumulat. A més, ha recordat que es va iniciar un procés de reestructuració que ha suposat l'assumpció per part de la Generalitat del deute i la gestió firal d'ambdues. Ara, ha dit, IFA "ja s'ha posat en valor i té beneficis", i en Fira València s'està executant el que es preveu quant a l'assumpció del deute i "també dona beneficis".

El model a impulsar en les fires, segons ha indicat el conseller, és clar: "Control públic i operadors privats, no un únic operador, ja que això seria vendre la fira". Ha desgranat que la idea és tindre un operador per a esdeveniments rellevants i un altre per a la resta de les fires mantenint la gestió, que està funcionant "de manera excel·lent". "Ja tenim algun operador que està interessat, però el primer és solucionar l'assumpció del deute", ha agregat.

next