La 54a Fira del Llibre de València tanca amb un 10% de vendes més que el 2018

Més de mig milió de persones han visitat el recinte durant els onze dies que ha durat el certamen literari
5 maig 2019 18:24h
El certamen ha registrat unes vendes estimades d'1.100.000 euros, un 10% més que el 2018, com a conseqüència de la presència d'un dia festiu més en el calendari firal i de l'increment de les activitats. / GARCÍA POVEDA, FIRA DEL LLIBRE

VALÈNCIA. La 54a Fira del Llibre de València tanca aquest diumenge les portes superant les seues expectatives de facturació. Segons informa l'organització en una nota de premsa, el certamen, organitzat pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre als Jardins de Vivers, ha registrat unes vendes estimades d'1.100.000 euros, un 10% més que el 2018, com a conseqüència de la presència d'un dia festiu més en el calendari firal i de l'increment de les activitats. 

L'organització estima que més de mig milió de persones han visitat el recinte durant els onze dies de durada del certamen, en el qual han participat 66 expositors –entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial propi– en 107 casetes.

Els llibres més venuts en català han sigut Serem Atlàntida, de Joan Benesiu), en ficció; Sapiens, de Yuval Noah Harari, en no ficció; la Poesia Completa (1976-2016), de Marc Granell, en poesia, i Malena la Balena, en infantil/juvenil. En castellà, els més venuts han sigut Los Asquerosos, de Santiago Lorenzo, en ficció; Los campos de concentración de Franco, de Carlos Hernández de Miguel, en no ficció, i Las auténticas princesas. Destripando la historia, de Pascu&Rodri, en infantil/juvenil.

A més dels escriptors convidats pels expositors i les editorials, l'organització ha programat presentacions, trobades i firmes d'exemplars amb vora 70 autors. Entre altres escriptors, hi han participat Luis Landero, Manuel Vilas, Rosa Montero, Benjamín Prado, Albert Espinosa, Ayanta Barili, Màxim Huerta, Elia Barceló, Elisabeth Benavent, Juan Madrid i Jerónimo Tristante. Pel que fa a la literatura en català, han signat llibres Marta Pessarrodona, Marta Orriols, Eva Baltasar, Gerard Quintana, Jordi Cabré, Sebastià Bennasar, Ada Castells, Martí Domínguez i Joan Benesiu. 

El cost global de la Fira s'estima en 360.000 euros. El certamen ha comptat amb la col·laboració institucional de la Generalitat Valenciana; el Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2015-2020; la iniciativa 'Sempre teua, la teua llengua'; l'Ajuntament de València; Biblioteques Municipals de València; la Diputació de València, i el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya.

També ha comptat amb el patrocini de Caixa Popular; Global Omnium Fundació Aigües de València; Obra Social la Caixa, Random House; Ikea; l'Institut Valencià de Cultura; el Mercat Central de València; el teatre Olympia; Renfe-Adif; Balearia, i Lanjarón. També hi han col·laborat FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) i l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

next