La coalició Unides Podem - Esquerra Unida proposa crear una Conselleria de Feminismes i LGTBI en la pròxima legislatura

La confluència per a les autonòmiques demana que el pròxim Botànic aplique la perspectiva de gènere en totes les polítiques
9 març 2019 18:15h
La coalició vol impulsar unitats de feminismes i LGTBI, amb recursos propis i personal expert en totes les conselleries. / UNIDES PODEM ESQUERRA UNIDA

VALÈNCIA. Les números uno i dos per València d'Unides Podem - Esquerra Unida, Pilar Lima i Rosa Pérez Garijo, han valorat aquest dissabte al jardí Botànic la vaga i les mobilitzacions del 8M "com una altra fita històrica que demostra que el feminisme és el motor del canvi al país i la comunitat". 

Lima ha considerat "una responsabilitat oferir respostes que estiguen a l'alçada de les reclamacions de les dones i del col·lectiu LGTBI". Mentre que, en opinió de Pérez Garijo, "el Botànic serà feminista o no serà". 

En eixe sentit, la confluència proposa com a principal mesura la creació d'una Conselleria de Feminismes i LGTBI. "És necessari que el pròxim Botànic siga feminista i que aplique la perspectiva de gènere en totes les seues polítiques", assenyalen en un comunicat. Així mateix, mostren la seua voluntat d'impulsar unitats de feminismes i LGTBI amb recursos propis i personal expert en totes les conselleries. 

Pérez Garijo ha destacat que "tindre una conselleria pròpia permetria visibilitzar les dones i les persones LGTBI, de tal manera que aquests objectius no queden tapats per altres competències". La coordinadora general d'EUPV creu que el 8 de Març "ha assenyalat, per segona vegada, que ja és hora que les dones i persones LGTBI siguen tractades com a iguals i que se'ls garantisquen els mateixos drets". 

En eixe sentit, ha continuat Pérez Garijo, "aquesta Conselleria ha d'impulsar polítiques per a garantir que s'acabe amb les diferències salarials entre homes i dones i les violències masclistes, i que siguem pioneres en economia feminista i educar en igualtat". 

Entre els objectius, a més dels destacats d'aconseguir una igualtat real i erradicar la violència contra aquests col·lectius, aquesta formació busca combatre la feminització de la pobresa i la precarietat. Al respecte, "es dissenyaran polítiques que eviten que la maternitat siga un obstacle en la vida personal i professional de les dones", s'assenyala des de la coalició, que també destaca la intenció de pal·liar la situació de les dones en el món rural.

Així mateix, Unides Podem - Esquerra Unida proposa impulsar "una economia feminista que faça visible i valore el treball domèstic" i garantir "que totes les conselleries contemplen la perspectiva de gènere", a més d'elaborar estudis periòdics de seguiment i compliment del pacte contra la violència de gènere. 

Aquesta coalició vol treballar totes aquestes mesures en conjunt amb els actors feministes, socials i institucionals del territori, perquè "es considera que l'única manera de crear una política per al bé de totes és mantenint una comunicació bidireccional i no des de la imposició, com està acostumada la vella política". 

Aquesta és la primera mesura que presenten Unides Podem -Esquerra Unida després de la confirmació del pacte electoral per part de les seues corresponents bases. Des de la confluència s'assenyala que "no serà l'única, ja que se senten preparades i amb forces de cara a les pròximes eleccions i confien a ser la peça fonamental que arme un més que possible nou pacte del Botànic".

next