La Fira de Tots Sants de Cocentaina, declarada Festa d'Interés Turístic Internacional

La festa medieval celebrarà al novembre d'aquest 2019 la 673a edició
17 abril 2019 13:04h
La Fira de Tots Sants destaca per mantindre la tradició ramadera juntament amb l'exposició de productes variats i la promoció del turisme. / AJUNTAMENT DE COCENTAINA

VALÈNCIA. El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha valorat la declaració de la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a Festa d'Interés Turístic Internacional, un títol honorífic que passarà a ostentar després d'haver-se certificat el seu impacte i rellevància més enllà del País Valencià i de l'Estat.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la declaració "posa en relleu les nostres tradicions com a experiències úniques per al visitant". Colomer ha subratllat que "les nostres festes i tradicions són els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana, que hem de posar en valor perquè ens ajuden a posicionar-nos com un mercat atractiu, amb opcions molt diverses per a atraure visitants".

La Fira de Tots Sants, que se celebra anualment al voltant de l'1 de novembre, és una de les mostres vives més antigues de la història de la vila de Cocentaina, que enguany celebrarà la 673a edició. El significat mercantil, origen de la fira, ha crescut també amb el pas del temps, de manera que abraça els tres sectors econòmics representats, ja que es manté la tradició ramadera, juntament amb l'exposició de productes variats, la promoció del turisme i la realització d'innombrables actes lúdics i culturals.

Des de l'edició de l'any 2009, la Fira de Tots Sants va incloure un sector dirigit a la promoció turística. La ubicació del sector ha variat segons les necessitats de la Fira, apostant sempre per aquest model d'exposició que s'ha traslladat a zones més transitades i de majors dimensions a causa de l'augment de participants any rere any.

Colomer ha subratllat que "vindre a conéixer les diferents formes de celebració i preservació de les nostres tradicions és sens dubte una experiència única que podem oferir als diferents mercats nacionals i internacionals, una oportunitat per a experimentar la nostra forma de vida i hospitalitat".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next