Col·lectius de dones d'Alacant declaren l'emergència feminista davant el repunt dels assassinats masclistes 

La Plataforma Feminista d'Alacant convoca per al 20 de setembre una concentració estatal en protesta per un "estiu negre", amb dotze víctimes mortals
6 agost 2019 18:50h
La Plataforma Feminista d'Alacant ha declarat l'emergència feminista en tot el territori espanyol. / IMATGE D'ARXIU  DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. La violència masclista ha estat especialment present a l'estat espanyol aquest mes de juliol. Segons les dades del Ministeri de l'Interior, nou dones i un xiquet han sigut assassinats per aquesta causa durant l'últim mes. A aquests se sumen dos homicidis que no han sigut considerats com a violència de gènere oficialment. En total, dotze assassinats, pràcticament un cada tres dies, als quals ja s'ha afegit un més des de principi d'agost.

A més, també s'ha multiplicat el nombre d'agressions sexuals múltiples –del qual no hi ha un registre oficial–. Segons la plataforma Geoviolencia Sexual, que fa un recull dels casos que transcendeixen als mitjans de comunicació, ja en són nou, als quals cal afegir l'últim.

Davant aquesta situació, la Plataforma Feminista d'Alacant ha declarat l'emergència feminista en tot el territori espanyol. En un comunicat, el col·lectiu denuncia el que ha sigut un "estiu negre", on els mitjans de comunicació han estat copats per una successió d'assassinats masclistes. Per aquesta raó, l'entitat assegura que l'alerta feminista ja no és suficient, sinó que cal un pas més per a fer front a la xacra que ha impregnat aquest mes de juliol, i fixen una data: el 20 de setembre anuncien una concentració per a "omplir de llum violeta" els carrers de la ciutat.

El col·lectiu també qüestiona la justícia espanyola com a garant dels drets de les víctimes, ja que "posa en dubte la declaració de les víctimes" i llança el que consideren com a "denúncies sense sentit". Tot això, segons expliquen, per a enviar un missatge clar: "El teu cos no et pertany". El comunicat posa el focus en la forma bàrbara en què s'ha normalitzat la violència contra les dones en qualsevol de les seues formes: "Ens estem acostumant", afirmen. La Plataforma Feminista denuncia que no s'ha de permetre una convivència "dia a dia amb el terrorisme masclista".

Tampoc falten crítiques a la falta de govern espanyol mentre continuen els assassinats masclistes. "El feminisme no vota atorgant cartes blanques i vostés no poden negociar amb els nostres drets", recalquen. La data del 20 de setembre pretén concentrar un crit per a "trencar els vidres, i contra la violència i contra la barbàrie"; una cita que pretenen estendre a tot l'àmbit estatal per a "donar llum a la foscor" i omplir amb les seues demandes els principals punts de l'estat espanyol

Junt amb aquest comunicat, la Plataforma Feminista d'Alacant també ha difós un dia per a convocar tots els col·lectius interessants. Davant la dramàtica xifra d'assassinats masclistes en els últims anys, que el passat mes de juny sumava la víctima número 1.000, la ciutat d'Alacant reclama que la nit del 20S "siga violeta". 


next