La Colla Blanc-i-Negra organitza una xarrada sobre la rivalitat històrica entre el València i el Llevant

El grup valencianista s'agermanarà aquest dissabte amb la penya granota Tòtil
25 març 2019 18:12h
La Colla Blanc-i-Negra convida valencianistes i llevantinistes a conéixer a través d'aquesta xarrada "un poc més d'aquesta rivalitat". Fotografia de l'estadi Ciutat de València abans del derbi del 2 de setembre del 2018. / @LEVANTEUD

VALÈNCIA. La Colla Blanc-i-Negra, que es va presentar en societat el passat 5 d'octubre, ha organitzat per a aquest dissabte, 30 de març, una xarrada sobre la rivalitat històrica entre el València i el Llevant. L'acte serà a les 19.00h al Centre Instructiu Musical de Benimaclet i serà el segon esdeveniment organitzat per aquesta penya 'doblement valencianista'. Tot, amb l'objectiu de continuar amb "la tasca social d'apropar a la societat valenciana diferents aspectes desconeguts de la ja centenària història del València CF", segons expliquen.

En aquesta ocasió volen analitzar com eren abans els derbis entre els dos equips centenaris de la ciutat de València i com són ara. Per això s'ha convidat el valencianista Carlos Roberto, un dels autors del llibre Odio el fútbol moderno –en què, juntament amb el llevantinista Miquel Sanchis, explica com era el futbol abans–. En la xarrada de dissabte també participaran representants de la Penya Tòtil del Llevant, "grans coneixedors de la història llevantinista i coneguts per la seua tasca en el reconeixement oficial del títol de campió de l'Espanya Lliure per part del Llevant", descriu la Colla Blanc-i-Negra.

"Com eren els primers derbis als campionats regionals? Com va ser eixe derbi on el Llevant es va proclamar campió de l'Espanya Lliure? I eixe primer derbi en primera divisió on s'enfrontaven els germans brasilers Waldo i Wanderley Machado? I com són ara els derbis en el 'futbol modern'? I la relació entre les aficions? I com eren els aficionats d'abans?" Aquestes són algunes de les preguntes que respondran Roberto i la gent de la Penya Tòtil.

La Colla Blanc-i-Negra convida valencianistes i llevantinistes a conéixer a través d'aquesta xarrada "un poc més d'aquesta rivalitat" i a "fer comboi per una rivalitat esportiva centenària i una germanor eterna".

Aprofitant l'ocasió, la Colla Blanc-i-Negra vol agermanar-se amb la Penya Tòtil. A més, en el futur espera agermanar-se amb altres penyes valencianes "per a poder mantindre les rivalitats d'una forma esportiva i respectuosa", com així proclama el seu manifest.

next