Col·lectius crítics amb el pla urbanístic del Cabanyal organitzen una ruta "pels punts més conflictius"

Els organitzadors del recorregut denuncien que alguns problemes del barri s'aguditzaran a causa de "les polítiques urbanístiques i el mercat immobiliari"
5 abril 2019 17:41h
La cinquena i sisena parada de la ruta seran als horts comunitaris agroecològics de Cabanyal-Horta, davant l'edifici del Bloc Portuaris, on es reivindicarà el reconeixement i continuïtat "d'aquest projecte modèlic". Imatge d'arxiu. / CABANYAL-HORTA

VALÈNCIA. Veïnat crític amb el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) i diversos col·lectius han organitzat aquest dissabte a les 11.00 hores un recorregut pel barri que passarà pels sis punts 'calents' que representen "els aspectes més rebutjats del nou pla urbanístic". Així, en aquests punts es faran explicacions "dels problemes que causaria la seua aplicació tal com està actualment redactat".

L'anomenada 'ruta del PEC' començarà al mercat del Cabanyal i farà sis parades "en els punts on estan aflorant o afloraran els conflictes més aguts provocats per les polítiques urbanístiques i el mercat immobiliari", explica l'organització. En cada parada es farà també una breu exposició per part de veïnat "afectat".

La primera parada serà a la plaça Llorenç de la Flor, "en plena zona 0", on es denunciarà "la nul·la presència d'inversió contemplada en el PEC per a rehabilitar i protegir aquesta zona i recuperar habitatge buit al barri". La segona parada serà a l'edifici del carrer de Vicent Brull per a "denunciar l'assetjament immobiliari, on els seus inquilins estan actualment amenaçats de desnonament per la compra de l'edifici pel fons d'inversió Grupo Vértice".

Després la comitiva es desplaçarà al tercer punt, a la zona dels 'Blocs Platja', on es criticarà "l'elitització comercial que es preveu en el PEC per a la zona i l'impacte negatiu de la construcció de l'hotel de 15 plantes". En la quarta parada, que serà davant de la històrica Llotja de Pescadors i al costat de les cases de Pavimar, es parlarà dels processos de turistificació en curs al barri "que el PEC aguditzarà especialment amb els elevadíssims índexs d'habitatges turístics que contempla a tot el barri i en especial en aquesta zona". També s'exigirà una reducció a tres de les altures previstes al PEC per a les noves construccions de la façana marítima.

La cinquena i sisena parada es faran als horts comunitaris agroecològics de Cabanyal-Horta, davant l'edifici del Bloc Portuaris, on es reivindicarà el reconeixement i continuïtat "d'aquest projecte modèlic" i es defensarà la rehabilitació d'immobles "davant l'immens volum de la nova construcció per a crear habitatge social". També es denunciarà "la baixa qualitat i manca de coherència de les zones verdes dissenyades en el PEC" i es presentarà el projecte de 'via verda' que connectaria de nord a sud la façana marítima del barri.

Tots els arguments que s'exposaran durant la 'ruta del PEC' estan reflectits en les al·legacions al pla urbanístic que van ser exposades aquest dimarts a l'Ateneu Marítim de Cabanyal. A més, fins al dia 15 d'abril –quan acaba el termini de presentació d'al·legacions– es poden signar en diferents llocs del barri i especialment en una taula informativa davant el mercat del Cabanyal.

next