El Col·legi de Fisioterapeutes demana a Almussafes que actue contra un centre amb personal no qualificat

Els professionals demanen a l'Ajuntament que retire de manera cautelar tota la publicitat del centre que puga induir a confusió a la ciutadania i que actue per a aturar de manera immediata les activitats notificades
9 setembre 2019 11:33h
L'ICOFCV ha comunicat al consistori que en aquest centre s'ofereixen serveis propis de la fisioteràpia que estan sent prestats per persones que no són fisioterapeutes i en un centre obert sense la corresponent llicència sanitària. Imatge d'arxiu. / JJCM

VALÈNCIA. L'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV) ha posat en coneixement de l'Ajuntament d'Almussafes que, a l'empara d'una llicència municipal, en un centre d'estètica de la localitat s'estan oferint i publicitant serveis sanitaris propis dels fisioterapeutes per a persones i entitats que no estan emparades per la llei i que manquen de la capacitació necessària. Segons indica l'ICOFCV, aquests fets comporten "greus i nefastes conseqüències" per a la salut dels possibles veïns que puguen acudir a ell. 

En concret, l'ICOFCV ha comunicat al consistori que en aquest centre s'ofereixen serveis de massatge terapèutic i quiromassatge per al tractament de contractures musculars i altres problemes de l'aparell locomotor, és a dir, actes amb finalitat sanitària propis de la fisioteràpia que estan sent prestats per persones que no són fisioterapeutes i en un centre obert sense la corresponent llicència sanitària.

El col·legi, que va conéixer la irregularitat després de rebre diverses queixes de ciutadans i de col·legiats, ha recordat a l'Ajuntament d'Almussafes que, d'acord a la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana, correspon als municipis, en l'àmbit de les seues competències, imposar sancions per la comissió d'infraccions lleus i greus en aquest àmbit, així com adoptar les mesures especials que procedisquen.

En la mateixa línia, l'ICOFCV ha sol·licitat al consistori que comprove la informació facilitada sobre aquest tema i que actue per a aturar de manera immediata les activitats notificades i, si escau, que òbriga l'oportú expedient sancionador. 

A més, el col·legi ha requerit a l'Ajuntament que, com a mesura cautelar, retire tota la publicitat del centre que puga induir a confusió a la ciutadania i que tinga a l'ICOFCV com a interessat i part en l'expedient administratiu que puga derivar-se.

next