El Col·legi de Fisioterapeutes exigeix a Xirivella que ocupe professionals sanitaris acreditats i no 'monitors'

L'ICOFCV sol·licita al consistori que garantisca que tots els serveis i activitats terapèutiques que s'ofereixen en el Programa Activa compten amb personal amb la titulació oficial corresponent 
19 setembre 2019 18:59h
En el seu escrit, el Col·legi de Fisioterapeutes indica a la corporació municipal que un monitor no disposa de la formació oficial que l'habilite per a realitzar activitats amb pacients i que té un desconeixement ampli de les patologies que puguen tindre. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. El Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV) ha emés un escrit a l'Ajuntament de Xirivella (l'Horta Sud) –en concret adreçat al seu alcalde, Michel Montaner– posant-lo en coneixement de "la irregularitat comesa en la posada en marxa del nou Programa Activa per a potenciar l'activitat física terapèutica entre la població que més ho necessita".

Segons assegura la institució col·legial en un comunicat, el consistori "compta per a aquest servei amb 'monitors', quan els exercicis que s'estan pautant tenen un abast terapèutic clar i, per tant, són competència exclusiva de professionals sanitaris acreditats, com són els fisioterapeutes, que puguen garantir la qualitat i no danyar el pacient corrent riscs innecessaris", tal com s'estableix en la normativa vigent.

En el seu escrit, el Col·legi de Fisioterapeutes també indica a la corporació municipal que, d'acord a la normativa, un monitor no disposa de la formació oficial que l'habilite per a realitzar aquestes activitats amb pacients i que té un desconeixement ampli de les patologies que puguen tindre.

Per tot això, l'ICOFCV sol·licita a l'Ajuntament de Xirivella que garantisca que tots els serveis i activitats terapèutiques que realitza compten amb personal amb la titulació oficial corresponent que el capacita per això. Fins al moment, no ha arribat cap resposta per part de l'equip de govern del consistori de Xirivella, segons apunten els fisioterapeutes.

A principis de setembre, el Col·legi de Fisioterapeutes també va demanar al consistori d'Almussafes que actuara contra un centre amb personal no qualificat.

next