El Col·legi Municipal de Benimaclet, premiat en un concurs estatal d'horts educatius

L'hort d'aquest centre escolar gestionat per l'Ajuntament de València s'estén sobre una superfície de 120 metres quadrats i està coordinat per tres professores i dos professors
10 novembre 2019 14:26h
La iniciativa del centre escolar valencià, impulsada per la Fundació Tríodos i l'Associació Vida Sana, ha sigut premiada entre un total de 78 candidatures presentades. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Col·legi Municipal de Benimaclet ha sigut reconegut amb el segon premi en el concurs estatal Premi Horts Educatius, que enguany celebra la 6a edició. La iniciativa del centre escolar valencià, impulsada per la Fundació Tríodos i l'Associació Vida Sana, ha sigut premiada entre un total de 78 candidatures presentades, de les quals 11 procedien del País Valencià.

El centre ha aconseguit el segon premi en les categories d'Infantil i Primària –les dues àrees en què ofereix serveis educatius–. El jurat que ha distingit la tasca del col·legi municipal de Benimaclet estava integrat per membres de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica.

El 22 de novembre, l'alumnat i el professorat d'aquest centre escolar gestionat per l'Ajuntament de València es desplaçaran a Madrid per a recollir el seu guardó en un acte en què hi haurà una sèrie d'activitats al voltant del lema 'Horts que transformen: alimentació i clima'.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha destacat la importància d'aquest reconeixement "a tota la comunitat educativa del CM Benimaclet". "L'alumnat del centre rep així suport a una de les seues principals activitats lúdiques i participatives: l'hort escolar", ha destacat. 

Com a premi, el centre rebrà un guardó d'autor, així com lots de llibres i llavors, un pack d'eines, i una taula de cultiu per a l'hort. La regidora Ibáñez ha subratllat que "aquest guardó potencia la visibilitat i promoció a través dels servicis escolars, de cara a l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible". Ibáñez també ha posat émfasi que aquesta iniciativa es fa des d'un col·legi situat a Benimaclet, antic poble agrícola. 

La posada en ús de l'hort escolar ha comptat, des de l'any 2014, amb la implicació de mares i pares del centre, i des d'eixe moment s'ha observat un increment constant de projectes al voltant d'esta instal·lació. L'hort escolar del col·legi municipal Benimaclet s'estén sobre una superfície de 120 metres quadrats, i està gestionat per tres professores i dos professors.

La regidora d'Educació ha agraït "la implicació fonamental de les mares i els pares" i ha manifestat que, encara que la creació de la Comissió de l'Hort Escolar va servir per a assentar les bases d'aquest, "cal destacar que la instal·lació ha generat una interacció entre la comunitat i el centre que va molt més enllà de l'àmbit lectiu: des de la preparació del terreny a l'inici del curs, a la quantitat de tasques i processos que es poden viure en aquest espai ecològic, i que ara ens enorgulleix que haja sigut premiat en l'àmbit estatal". "L'Ajuntament els transmet l'enhorabona pel seu treball", ha conclòs Ibáñez.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next