Colles, gaiates i entitats se sumen a la campanya 'No és no' per a viure la Magdalena sense agressions masclistes

La prova pilot de parades nocturnes de bus "a demanda" per a les dones s'activarà durant la setmana de festes de Castelló de la Plana
21 març 2019 18:03h
La ciutat lluirà el color morat durant les Festes de la Magdalena amb una sèrie de lones amb l'eslògan de la campanya, 'No és no'. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Regidoria d'Igualtat de Castelló de la Plana, dirigida per Verònica Ruiz, i el Servei d'Igualtat d'Oportunitats facilitaran durant les festes de la Magdalena "material que simbolitze la lluita contra les agressions masclistes". Aquesta iniciativa s'escamparà per tota la ciutat gràcies a la col·laboració de les gaiates, les colles i les entitats festeres.

Així, els carrers de la capital de la Plana s'ompliran durant la seua setmana gran amb 1.500 pòsters, 30.000 adhesius i 2.000 xapes que es faran arribar a les entitats festeres i col·lectius. Entre d'altres, han volgut participar la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els Cavallers de la Conquesta, els Moros d'Alqueria, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Colla Bacalao i la Colla del Rei Barbut.

A més, la ciutat lluirà el color morat durant les Festes de la Magdalena amb una sèrie de lones amb l'eslògan de la campanya, 'No és no', que es podran veure a la façana de l'Ajuntament, al recinte de festes, a la Federació de Colles, a la zona de la Mascletà, al carrer Benicarló, a la Colla Bacalao i a la Gaiata 8 Portal de l'Om.

Parades a demanda durant la setmana gran de la ciutat

Pel que fa a les iniciatives amb perspectiva de gènere que es realitzaran durant la setmana de Magdalena, també cal destacar l'activació d'una prova pilot en les tres línies nocturnes que funcionaran durant les festes i en la línia del bus del Grau per l'avinguda Germans Bou. 

Es tracta de dotar els autobusos nocturns de la possibilitat de fer parades a demanda –només de baixada– a partir de les 22.00h, de manera que les dones, soles o acompanyades d'una altra dona, podran sol·licitar baixar fora de les parades oficials en el punt més pròxim a la seua destinació dins del recorregut de la línia d'autobús.

next