Diari La Veu del País Valencià
Com passarà el Nadal, Sr. Fabra?
Demà, Sr. Fabra, celebrarem el Nadal, una de les festes més familiars i més íntimes del calendari festiu dels valencians!

Com ja sap, cada any, el Nadal ens porta records de la infància i fa nàixer al nostre cor, estrelles de solidaritat, d’il·lusió i de fraternitat! Durant el Nadal tots ens mirem d’una altra manera. No amb els ulls de la cara, sinó amb els ulls del cor!! I ja sap que quan ens mirem així, som feliços, perquè fem feliços! I és que la felicitat, Sr. Fabra, només l’aconseguim quan ens mirem amb el cor!

Enguany, Sr. Fabra, els valencians arribarem al Nadal amb una gran tristesa! Ja no tenim RTVV! El Govern Valencià, encapçalat per vostè, ha acabat amb ella, després de 24 anys de vida! 1800 professionals s’han quedat al carrer!! 1800 persones han passat a la llista de l’atur!! Per a 1800 famílies, aquest Nadal serà negre, com negra ha quedat la pantalla on vèiem Canal 9! I la llibertat d’expressió ha quedat tocada de mort! Perquè sempre que mor un mitjà informatiu, tots quedem més empobrits!! I ha estat vostè el qui ha atacat la llibertat d’expressió. Quina casualitat!! Un President del PP, el Sr. Camps, obligà a tancar els repetidors de TV3 als País Valencià. I un altre President, també del PP, ha clausurat RTVV!! Per què eixa por del PP a la llibertat d’expressió, a la pluralitat informativa i a la independència dels mitjans de comunicació?

Enmig d’aquesta situació, com passarà el Nadal vostè, Sr. Fabra? Ja sé que ens ha dit que no hi havien diners i que no podien assumir els costos de RTVV. Però, podien assumir la Fórmula 1? I la Copa d’Amèrica? I el partit de la selecció nacional de bàsquet a Castelló? I el Màster de Golf, i la Ciudad de la Luz….i tants i tants esdeveniments faraònics que ens han servit de ben poc? Per cert, cal gastar 280000 euros a l’any per als expresidents de la Generalitat?

Segurament vostè anirà a la Missa del Gall i eixa nit sentirà la lectura del profeta Isaïes: “El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui vivien al país tenebrós. Els heu omplert de goig, d’una alegria immensa” (Is 9:1ss) És evident que el profeta es refereix al Messies esperat, que els cristians adorem en l’Infant Jesús!!

Però no sé si eixa nit, o l’endemà quan estiga a taula amb la seua família, pensarà que el nostre poble, amb el tancament de RTVV, també ara, avança més a les fosques que abans!! I que l’alegria que els xiquets tenien en vore A la Babalà, s’ha apagat. Com s’ha apagat el goig dels treballadors de RTVV i de les seues famílies! Perquè ara, a l’atur, han perdut aquell treball que feien amb dignitat! Un treball que ajudava a créixer la nostra llibertat com a poble!! Un treball que ajudava a normalitzar, en cara que tímidament, la nostra llengua!

La pròxima decisió seua, quina serà? Tancarà també l’Acadèmia Valenciana de la Llengua? O el Consell Valencià de Cultura? O s’atrevirà a tancar la Universitat de València o la Jaume I de Castelló? Ja m’ho espere tot de vostè!!! Encara, li done una idea: en compte de reduir els diputats de les Corts Valencianes, com pretén fer vostè i el seu grup, per què no suprimeix els diputats del PSOE, de Compromís i d’EUPV? I per tal de no quedar-se el PP sol a les Corts Valencianes, vostès que defenen la pluralitat, podrien estar vostès i el PIPP (Partit d’Imputats del PP!!)

Com em vaig alegrar, Sr. Fabra, de les seues paraules, fa dos anys, a favor de TV3!! Deia vostè: “Los políticos estamos para solucionar problemas, no para crear otros nuevos”. I amb el tancament de RTVV, vostè ha creat un problema als valencians: la Generalitat ha tancat un mitjà d’informació, que en la nostra llengua, ens informava i ens entretenia. Vostè deia que els polítics “estamos para solucionar problemas”, però no només no ha solucionat la situació de RTVV, sinó que l’ha exterminat!!

Vostè, Sr. Fabra, arribarà a la Missa del Gall i el dia de Nadal menjarà torrons i polvorons, amb la responsabilitat d’haver tancat RTVV! En eixa celebració i en el dinar de Nadal, recorde les llàgrimes amargues dels treballadors de RTVV que han perdut el seu treball!

El Nadal d’aquest professionals de la comunicació serà més trist enguany que l’any passat, perquè així com vostè tornarà al Palau de la Generalitat en acabar el Nadal, ells no podran tornar al seu treball!

Comparteix

Icona de pantalla completa