El pròxim dimarts dia 4 tindrà lloc la presentació del llibre, Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina, obra del Dr. Ramon Trullenque Peris. L’acte, presentat per Antoni Signes, se celebrarà a l’Aula Magna de la Universitat de València, al carrer Universitat 2, a les 19.30, i comptarà amb la participació del professor Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Medicina, la periodista Rosa Solbes, membre del Consell Assessor de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i del Dr. Ramon Trullenque, autor del llibre.

El llibre Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina, és una obra que l’evolució de la societat demanava, degut a la presència de la dona al camp sanitari.

Són i han estat les dones, les que al llarg de la història s’han dedicat, a la llar, a la cura dels malalts i dels ancians, encara que desgraciadament, van ser apartades de les cures professionals i mèdiques, degut sobretot a la marginació que van estar sotmeses fins fa ben poc.

A partir de l’Arxiu de la Universitat de València, el Dr. Trullenque ha revisat l’evolució que han fet les dones, fins a integrar-se plenament a la Medicina. El llibre també analitza el procés de formació dels metges durant els darrers anys, basant-se en l’Arxiu de la Facultat de Medicina i en les enquestes que el Dr. Trullenque ha fet a metges i a estudiants de Medicina. És important l’apartat dedicat als coneixements que han d’adquirir els facultatius i a les aptituds i actituds que han de tindre els metges.

El Dr. Trullenque, membre de la Tertúlia dels Dilluns i amic de mon pare, dóna també una visió de futur de la Medicina, “massa tecnificada i deshumanitzada, com destaca l’amic Ramon Trullenque.

El Dt. Trullenque Peris fill de metge del poble i d’una dona de família de llauradors, va nàixer a Carlet el 1938, i va anar a l’escola Pública. De son pare va aprendre l’amor i la dedicació als malalts, la importància de l’estudi i de la formació contínua i de sa mare, l’esperit de treball i els valors morals. Ramon Trullenque ha dedicat tota la seua vida a la Medicina i a la formació de metges. Després de la seua jubilació, Trullenque va fer la llicenciatura d’Història, la qual cosa li va permetre estar en contacte amb els jóvens universitaris. Com a fruit de la seua dedicació a la Medicinà, apareix ara aquest llibre del Dr. Ramon Trullenque, una obra de gran interès, no únicament per als professionals de la sanitat, sinó també per a tots aquells que volen conèixer el paper de la dona al món de la sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa