Diari La Veu del País Valencià
Volen acabar amb la llibertat d’expressió i amb el País!
Asfixiar la llibertat d’expressió, acabar amb ella!! Això és el que està fent el PP al País Valencià, amb la connivència del Govern de Madrid. I ofegar la llibertat d’expressió, no és sinó ofegar la llibertat d’un poble.

Primer va ser la clausura dels repetidors de TV3, després RTVV silenciada i finalment la fi de les emissions de Catalunya Ràdio. El Govern de la Generalitat està construint un País mut, un País sense llengua, un País amb una mordassa, un País emmordassat!!

El ministre Soria ha declarat que la fi de les emissions de Catalunya Ràdio ha estat degut a que eren il·legals! I no és il·legal l’atur? I no és il·legal la corrupció? I no és il·legal el suborn? I no és il·legal el que el Govern Valencià està fent amb els malalts dependents? I no és il·legal el menyspreu que el President valencià fa a la nostra llengua, malgrat la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià? I no és il·legal l’ús que fa el Govern de la Generalitat de la Constitució, que exigeix el respecte a les llengües oficials? No és il·legal el que s’ha fet amb EMARSA, BRUGAL o Coperació? Per què no acaben amb l’atur tan ràpidament com han acabat amb els repetidors de TV3, RTVV i Catalunya Ràdio? Per què no acaben amb la corrupció?

Només cal eixir al carrer per vore que tenim un País on la nostra llengua és marginada per l’alcaldessa de València i per la d’Alacant, pel President Fabra i per la majoria de Consellers!! Només cal anar als col·legis per vore com són eliminades les línies en valencià! Només cal fixar-nos com tallen d’arrel qualsevol actitud discordant amb el pensament únic imperant al Palau de la Generalitat!!

El Sr. Ciscar, vicepresident de la Generalitat, deia el passat 24 de gener, després de la clausura de Catalunya Ràdio, que “el Gobierno Valenciano no está en contra de las emisiones de radio, dentro de los cauces legales”. Està en contra a “que se haga un uso ilegal de determinadas instalaciones”. Però el despropòsit va ser encara més gran, quan afegí: “Radios en lengua valenciana solo pueden estar dentro de la Comunidad, que es donde se habla valenciano”!!! Però si són ells els qui han tancat Canal 9 i Nou!!!

Davant l’existència de 300 ràdios pirates, que la Generalitat no ha clausurat, el Sr. Ciscar deia que “se estan tramitando muchos expedientes”, per tancar aquestes ràdios, però com que són processos amb molts tràmits, “llevan un tiempo”!! Tant que s’han afanyat a tancar Catalunya Ràdio, i per a les altres, fa falta “tiempo”!!! Finalment digué que la reciprocitat amb Catalunya, per poder vore TV3 els valencians, “es difícil”. Si ells han tancat RTVV, com pot haver reciprocitat? I a més, com era d’esperar en la reciprocitat, “no se ha buscado ninguna salida a esta cuestión”. Ni s’ha buscat la “salida a esta cuestión”, ni la volen buscar!!

Un país sense mitjans de comunicació en la llengua pròpia, és un país destinat a l’extermini! I això és el que pretén, amb una tàctica ben estudiada i ben planificada, el govern del Sr. Rajoy i la FAES, ajudats pels seus acòlits “regionales”, Alberto Fabra i José Ramón Bauzá!!

Asfixiar la llibertat d’expressió com està fent el PP, no és sinó atacar la llibertat d’un poble! I és que els qui no volen que pensem, que parlem i que escriguem en valencià, són els mateixos que no volen que pensem, que parlem i que escriguem!

Ells saben que no hi ha una manera més eficient d’acabar amb un poble, que silenciant la veu i la llengua d’aquest poble!! Arraconant la nostra llengua, seran capaços algun dia d’arribar a prohibir que parlem valencià?

Volen acabar amb el valencià, acabant amb els repetidors de TV3 i de les emissions de Catalunya Radio i de RTVV, de la mateixa manera que també volen acabar amb ACPV i Eliseu Climent o amb les víctimes de l’accident del Metro, amb els mestres, amb els malalts dependents…..

L’11 d’agost de 1937, Antoni Rovira i Virgili escrivia al diari La Humanitat, un article en el qual reclamava “Plena llibertat i plena dignitat per al nostre idioma. El nostre idioma és el senyal de la nostra nació, l’instrument de la nostra cultura, l’expressió de la nostra ànima, la clau de la nostra llibertat. Sense l’idioma català no existiria Catalunya. I tenint l’idioma, existiria Catalunya sempre, ni que no tingués res més. Dins de la República i enmig de la Revolució, en la pau i en la guerra, ha d’ésser mantingut aquest gran dret humà i nacional de respectar i fer respectar la sobirania de la llengua pròpia a la terra pròpia. Tal és el primer article de les nostres reivindicacions d’homes i de catalans”.

Com que el desig de Rovira i Virgili el coneixen a Madrid, per això intenten destruir la nostra llengua!!

Amb aquest panorama, algú troba estrany que una bona part dels ciutadans de Catalunya, estiga a favor de la independència?

Comparteix

Icona de pantalla completa