L’actitud del PP i del CJC amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, demostra el rebuig d’aquest partit i de la justícia a la ciència!! I també el ridícul més espantós d’aquests organismes!!

El PP, atacant l’AVL (com també amb els repetidors de TV3, les emissions de Catalunya Ràdio, ACPV o l’Escola Valenciana) demostra una vegada més la prepotència i l’arrogància d’un partit hereu dels absolutistes espanyols de 1814. I és que per celebrar el segon centenari de Ferran VII, els populars valencians i el CJC tornen a actuar com van fer els seus predecessors fa dos-cents anys!

Conten les cròniques que aquest crit infame, “Vivan las caenas”, era emprat pels absolutistes espanyols, quan en tornar Ferran VII es van desenganxar els cavalls del carruatge, que van ser substituïts per hòmens del poble!!

És així com el PP vol els ciutadans valencians: lligats, desinformats, muts i analfabets!! És així com els polítics del PP volen el País: espanyolitzat de dalt a baix!! I per això han tancat RTVV, han clausurat els repetidors de TV3, estan ofegant ACPV i l’Escola Valenciana, han silenciat les emissions de Catalunya Ràdio i ara van a per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua!!

I és així com el CJC li riu les gracietes al Sr. Fabra!!! I això que el Sr. Garrido, president del CJC va dir: “El valenciano es lo que la AVL diga”!! Però ja se sap: una telefonada de Palau, i “donde dije digo……”

Tot allò que els fa nosa, el PP ho fa desaparèixer! Tot allò, i tots aquells que els porten la contrària, el PP els lleva la veu i la paraula! La política cultural del PP (per no parlar de l’econòmica!!) és de terra cremada, seguint els passos de Felip Vè i del general Franco: exterminar la llengua i la cultura del País Valencià!! Assimilar-nos en tot, a les lleis de Castella!! Impedir qualsevol possibilitat de redreçament nacional i de vertebració del País Valencià!!!

La línia d’actuació del PP, cuinada a la FAES, és ben clara: acabar amb tot allò que siga diferent a Castella!! A Catalunya és el llenguatge de la por i també l’intent del PP per liquidar la immersió lingüística! A les Illes Balears volen acabar amb la llengua i amb els mestres! Al País Valencià, on el PP és més fort, estan eliminant qualsevol iniciativa de recuperació i de normalització de la llengua!

El President Fabra i els seus Consellers, tenen l’honor d’intentar acabar amb el valencià i amb tot allò que s’aparte dels postulats del Sr. Aznar, que és qui marca l’objectiu uniformitzador de l’Estat!!

Des de la Conselleria d’Educació només fan que seguir les ordres del ministre Wert, per espanyolitzar el nostre País!! Per reduir, o millor dit, per anul·lar la consciència nacional dels valencians!!

Cada dia és més clar que el PP és el partit de “las caenas”!! El partit que va contra la ciència i la Universitat!! El PP és el partit que està obsessionat en uniformitzar l’Estat!! Un partit que no accepta la pluralitat d’allò que ells anomenen España i per això el PP vol tallar d’arrel qualsevol diversitat. No accepten ni les particularitats “regionales”!!! El PP és un partit, que malgrat que diu que defèn la Constitució (quan els convé!!) vol acabar amb la diversitat lingüística que “consagra” la Carta Magna.

El PP és un partit que tanca tot allò que no pot manipular!! Un partit que juga amb els sentiments d’un poble! Un partit que només té per objectiu acabar amb la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre País! Un partit que utilitza l’engany, la mentida i la demagògia per tal d’arribar als seus objectius!!

El President Fabra i els Srs. Castellano, Ciscar i Bellver, la Sra. Català i tota la resta de dirigents del PP valencià (?) només fan el ridícul, una i una altra vegada, negant l’autoritat científica de les Universitats de tot el món!!! I el CJC s’ha cobert de glòria!!!!!!

Quan el passat 2 de febrer, al programa Salvados, el Sr. Felipe González deia que “la Unión Europea tiene terror a una secesión de Catalunya”, molt pensàvem el terror que és per als valencians tindre un Govern a la Generalitat, que té per objectiu exterminar la nostra llengua!! Per tot això, algú troba estrany que una bona part de catalans vulga deixar Espanya?

Quan l’any 1984 vaig vindre a Montserrat, no em va caldre canviar de llengua en passar el riu Sènia. Com tampoc li cal canviar de llengua al Sr. Rajoy quan va a Xile o a Bolívia. I això ells ho saben massa bé!!

Amb tot aquest sainet, el súmmum del ridícul ha estat quan el Sr. Ciscar ha dit, referint-se al dictamen del CJC, que “acataremos lo que digan los órganos estatutarios que nacen del Estatut d’Autonomia”!! I per què no accepten el que ha dit l’AVL, que segons l’article 7.8 de l’Estatut d’Autonomia, és la institució normativa de l’idioma valencià?

Com ha dit el bon amic Vicent Partal, “Com es concilia ser autoritat d’una cosa i no tindre l’autoritat de definir la cosa de la qual s’és autoritat?”.

El govern de la Generalitat i el CJC viuen en l’esperpent i en el ridícul!!! I això que tots ells, que són tant valencians, i que “a valencianos no nos gana nadie”, porten noms MOLT valencians: ALBERTO Fabra, SERAFÍN Castellano, JORGE Bellver, Mª JOSÉ Català, RICARDO Costa, ESTEBAN González Pons, JUAN Cotino, VICENTE Rambla, ALEJANDRO Font de Mora, JOSÉ Ciscar, FERNANDO Giner, JOSÉ Mª Chiquillo, MARITINA Hernández, CARLOS Fabra……..

Com ha dit el bon amic Joan Francesc Mira, el PP només té un objectiu: “destruir d’arrel, qualsevol intent de redreçament nacional del nostre País”. Però no ho aconseguiran!!

Comparteix

Icona de pantalla completa