Una vegada més, Sr. Bellver, m’ha decebut!! No sé si és que jo sóc massa confiat, però sempre he esperat dels polítics, de tots els polítics, que tinguen dignitat i decència! Dignitat per posar-se al costat de la veritat, no en contra d’ella! I decència o honestedat, per no enganyar, per no utilitzar les vísceres en lloc del cervell a l’hora de fer política. I per no actuar amb demagògia davant la realitat i els problemes del nostre País!

El Sr. Bellver ens diu que “mal que els pese, a la Comunitat parlem valencià”! I que el PP sí que defèn la llengua!!!! El Sr. Bellever vol fer-nos creure que l’alcaldessa de València o la d’Alacant parlen valencià?

Quan el Sr. Bellever diu que el PP defèn la nostra llengua, pense en RTVV que el PP ha liquidat. Pense, de nou, en les alcaldesses de València i d’Alacant, que no en diuen ni una en valencià. i, evidentment, en el President de la Generalitat i la majoria dels seus Consellers!!

Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn el valencià, pense en l’atac constant (amb multes indecents!!) que el PP fa a ACPV. El Govern espanyol s’atreveria a atacar l’Instituto Cervantes com vostès ataquen ACPV?

Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn la nostra llengua, pense en el col·legi Sant Cristòfol de Picassent i en la Conselleria d’Educació, una Conselleria que incomplia la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià. I pense també en el col·legi Rei En Jaume de Xirivella, que té línies en valència, perquè el Tribunal Superior de Justícia ho va ordenar, quan la Conselleria d’Educació les havia denegat!!


Jorge Bellver hauria de conèixer Bellver de Cerdanya
Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn el valencià pense en la Consellera Mª José Català (?) quan manifestava el “defecte” de parlar valencià o en l’exalcalde de Vila-real, que en una convenció del PP va haver de deixar de dirigir-se en valencià a l’auditori, perquè els militants del PP valencià van començar a cridar: “en castellano, en castellano”!!

Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn el valencià, pense en el silenci de la Generalitat, davant l’atac que va patir Carles Mateu, d’Almenara, pel fet de parlar valencià.. I pense també en les 152 aules en valencià que la Conselleria d’Educació vol suprimir de l’escola pública
Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn el valencià pense en Bancaixa, en la CAM, en el Banc de València, en Terra Mítica, en el València C. F…

Quan el Sr. Bellver diu que el PP defèn la nostra llengua, pense en la proposició de llei del PPCV relativa a l’origen del valencià a partir dels íbers (¿per què no presenten aquesta proposta a un congrés de lingüistes?) i la rectificació que els va fer l’Acadèmia Valenciana de la llengua, recordant-los que valencià i català són la mateixa llengua!! Com ha fet també amb el DNV, malgrat les amenaces i coaccions del Sr. Castellano i del mateix President Fabra!


Tancant RTVV, el PP defensa el valencià!
Jo crec que si Sr. Bellver té una lesió a la còrnia, ¿anirà a un arquitecte perquè li ho solucione o a un oftalmòleg? I si el Sr. Bellver s’ha de fer una casa, ¿demanarà a un advocat que li faça els planells o a un arquitecte? I si l’han d’intervindre de pròstata, ¿li farà la intervenció un uròleg o un químic?
El Sr. Bellver hauria de deixar en pau als lingüistes i als filòlegs, perquè són ells els qui poden parlar, amb autoritat, de llengua. I fer-los cas, com segur que ell fa cas dels especialistes de pròstata o de còrnia!!

Els polítics han de tindre dignitat i decència!! Per altra part, no sé com el Sr. Bellver pot dir que valencià i català són dues llengües diferents, quan ell porta un cognom que no pot ser més català: el de la vila de Bellver de Cerdanya, que el Sr. Bellver faria bé en conèixer. Allí s’entendria amb els catalans d’aquesta comarca pirenaica, sense cap necessitat de diccionari valencià-català! I no seria cap miracle!!!

El que sí que hauria de fer el Sr. Bellever i els diputats del PPCV, i aviat, és el que els ha recomanat el Sr. Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana: que els diputats valencians puguen exercir com a diputats valencians i així “facen alguna vegada alguna cosa com a valencians”!! Per exemple, defenent un nou finançament per al País Valencià!!

El Sr. Bellver, amb els Srs. Castellano i Fabra, tenen la raó de la força. I per això han clausurat els repetidors de TV3, han acabat amb RTVV, han posat fi les emissions de Catalunya Ràdio i han multat ACPV amb unes multes indecents!!! Però nosaltres tenim la força de la raó, Sr. Bellver!!!
No sé si el Sr. Bellver recorda allò de: “Más vale barcos sin honra que honra sin barcos”, que diuen els espanyols. El PP valencià és un partit que prefereixen els barcos a l’honra!! És a dir: prefereixen els vots, encara que siguen a base de manipulacions i de mentides, a la veritat i a la raó!! I això és immoral i deshonest!!

Comparteix

Icona de pantalla completa