Diari La Veu del País Valencià
Mare dels Desemparats, per Josep Miquel Bausset
El passat dia 7, en finalitzar la concentració de protesta contra el Govern d’Alberto Fabra, un grup de familiars de malalts dependents es va tancar a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats. Va ser l’arquebisbe Carlos Osoro qui atengué aquestes persones, comprometent-se a portar les seues reclamacions al Govern del Sr. Fabra.

Els familiars dels malalts dependents es van tancar a la basílica perquè deien que eren catòlics i que per això demanaven la protecció de l’Església, davant l’actitud immoral del Govern Valencià, que deixa desemparats els més desvalguts de la societat!

Per això em va semblar indecent que els governants valencians, des del President Fabra al President de les Corts Valencianes, passant per l’alcaldessa de València, estigueren a la primera fila el passat dia 6, quan a la basílica es va mostrar la restauració de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats!! Estaven mirant la imatge de la Mare que empara els qui els governants valencians deixen desemparats!!


I després retallant als malalts dependents
Per a misses i processons, en primera fila!! Però després ofeguen els malats amb les retallades i amb el copagament!!

El President del País Valencià i els seus Consellers (sobretot la de Benestar Social!!) passant per l’alcaldessa de València i pel President de les Corts Valencianes, haurien de sentir les paraules del papa Francesc, quan a l’exhortació, El Goig de l’Evangeli, demana “cuidar els més fràgils de la terra” (209).

Però és ben cert que els governants del País Valencià deixen desemparats les persones més fràgils de la nostra societat!! Per això no fan cap cas de les paraules del papa, que poden aplicar-se a les famílies dels dependents valencians!! Aquestes paraules ben bé podia haver-les escrit el papa Francesc pensant en els governants valencians: “Els molesta que es parle d’ètica, molesta que es parle de solidaritat, molesta que es parle de la dignitat dels més dèbils, molesta que es parle d’un Déu que exigeix un compromís per la justícia” (203).

Van a processons i a misses, però amb la seua política mesquina i indecent, ofeguen els malalts dependents!!!


Els malalts dependents valencians
La devoció a la Mare de Déu dels Desemparats no consisteix a anar a processons, sinó que ens exigeix abans que res, l’atenció i la sol·licitud per les persones més fràgils de la societat!!

Els nostres governants haurien de recordar les paraules de l’Eclesiàstic: “No rebutges el qui et demana perquè ho necessita” (Ecli 4:4)

I l’arquebisbe de València, amb els altres bisbes valencians, d’una vegada per totes haurien de denunciar públicament la política de balafiament de la Generalitat Valenciana, que deixa desemparades les persones que més necessitat tenen d’ajuda i de protecció!! Els bisbes valencians haurien de denunciar també la política de Fórmula 1, de Copa d’Amèrica, de màsters de golf, de Ciudad de las Lenguas, que ha deixat els caixons buits i ara no hi ha diners per a aquells que realment ho necessiten.


La Mare de Déu sobre els cossos dels ajusticiats
Els governants del País Valencià haurien de recordar que l’origen de la imatge de la Mare de Déu i de la seua confraria, era emparar els dements i acompanyar els ajusticiats.

La patrona de València és la Mare de Déu dels Desemparats. No és la Mare de Déu dels opressors!! La patrona de València és la Mare de Déu dels oprimits, dels qui no tenen a ningú, dels desvalguts, dels malalts dependents i dels immigrants, dels qui no tenen un plat a taula i dels qui no compten per a res!! És la Mare de Déu que derroca els poderosos del soli i exalça els humils!!

Per això enguany, a la missa d’Infants i la processó de la Mare de Déu, l’arquebisbe de València no hauria d’admetre els nostres polítics, mentre continuen desemparant els preferits de Déu: els malalts, els pobres i els aturats i els immigrants!!!

Comparteix

Icona de pantalla completa