Diari La Veu del País Valencià
‘Falta de sensibilidad del Gobierno hacia la Comunidad Valenciana’
Així ho deia el Sr. Alberto Fabra, Honorable President de la Generalitat del País Valencià, el passat dia 29. Després dels resultats de les eleccions europees, on el PP al Parlament Europeu ha passat de tindre 24 escons a tindre’n 16, el Sr. Fabra, ara se n’adona que hi ha una “falta de sensibilidad del Gobierno hacia la Comunidad Valenciana”!! El President, cosa més que evident, ha admès que els ciutadans valencians “no están contentos” amb l’executiu del Sr. Rajoy (i ha faltat a dir: “y con el mío”), ja que “lo han demostrado con su voto”. Mare de Déu Santíssima!!! Ara se n’adona el Sr. Fabra d’això?

Després de més d’un any i mig (8 de novembre de 2012) de les declaracions del Conseller d’Hisenda Sr. Vela, “Ya está bién, hasta aquí hemos llegado”, ara el Sr. Fabra diu que el Gobierno no té sensibilitat pel poble valencià!

El Sr. Fabra (i també el Sr. Ciscar, Castellano, Bellver i Rus), no recorden les declaracions del Conseller José Manuel Vela? El Sr. Vela deia que no aguantarien “ni un año más el modelo de financiación autonómico actual”, ja que el Sr. Vela creia (i supose que el Sr. Fabra també estaria d’acord!) que eixe model era “una injusticia estructural”. Per això afegia: “Ante situaciones injustas, hay que rebelarse”.

El Sr. Fabra no recorda que l’abril de l’any passat, ell mateix, tornava a “exigir un nuevo modelo de financiación”, per tal de tindre una “financiación justa”? I quin cas li van fer des de Madrid?

I el mes de juliol, Fabra tornava a dir que “el actual sistema de financiación necesita de la revisión y cambio urgente”. I per això, Fabra demanava a Rajoy, “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ja que el Consell perd 13000 milions d’euros per l’infrafinançament!! Fins i tot la CIERVAL exigia a Montoro 11000 milions per l’infrafinançament! I qui cas li van fer al Sr. Fabra des de Madrid?

Malgrat les “exigències” del Sr. Fabra, el ministre Montoro deia que no hi hauria nou finançament autonòmic el 2014 (tal com estava pactat) sinó el 2015!! I el Sr. Antonio Bateta, secretari d’Administraciones Públicas, advertia que “no podrà cambiarse el modelo de financiación, como muy pronto, hasta el 2015”!!

Però si els valencians “no están contentos”, ¿com és que el President Fabra, ple d’eufòria, deia fa un any, referint-se al govern del Sr. Rajoy: “Tenemos un gobierno que nos escucha, que nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas? ¿Com és possible que el Sr. Fabra afirmara: “No queremos ser ciudadanos de segunda. Mariano será el presidente que devolverá a la Comunidad una financiación justa y la Generalitat trabaja sin pausa y sin descanso por esta reivindicación”? I ¿de què han servit les lloances i el “para ofrendar nuevas glorias a España” de l’Honorable, al Sr. Rajoy, al míting de l’Àgora fa només uns dies?

Com deia en un article recent, davant de tot aquest embolic, no entenc res! El Sr. Fabra actua amb sentit comú quan demana un millor finançament, degut a la discriminació financera, i per això l’exconseller Vela deia que “hasta aquí hemos llegado”. El Molt Honorable diu que hi ha una manca de “sensibilidad del Gobierno hacia la Comunidad Valenciana,” i per això afirma que els valencians “no están contentos” amb el Sr. Rajoy. Però per altra part, el Sr. Fabra ens diu que el president Rajoy “nos escucha, nos entiende” i està “a nuestro lado”.

Per què tantes mentides? El Sr. Rajoy “nos escucha, nos entiende”, o bé maltracta els valencians? El Sr. Rajoy “está a nuestro lado para resolver nuestros problemas”, o en crea de nous cada vegada més?

El Sr. Fabra que volia “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ara se n’adona que hi ha “una falta de sensibilidad del Gobierno hacia la Comunidad Valenciana”!!!

Si deien que no aguantarien “ni un año más el modelo de financiación actual” (i cal que tots recordem aquestes declaracions!) ja em diran què pensen fer!!!! A part del ridícul i de “decapitar” el Sr. Castellano!!

Ara no farà cap declaració l’exsecretari del PP valencià?

A valencianos no nos gana nadie”, Sr. Fabra? “A valencianos no nos gana nadie, Sr. Castellano”?

Comparteix

Icona de pantalla completa