Diari La Veu del País Valencià
‘Porque está de moda’, per Josep Miquel Bausset
Així ho deia fa uns dies, sense que li caiguera la cara de vergonya, el Sr. Abdelmalik El Barkani, Delegado del Gobierno a Melilla, referint-se als immigrants que intenten passar la reixa: “Los inmigrantes suben a la valla porque está de moda”. I per acabar-ho d’arrodonir, encara afirmava: “Buscan llamar la atención de la prensa”.

Alguns polítics europeus han dimitit per molt menys del que ha dit aquest “Delegado”!! Sembla que els polítics del partit que governa l’Estat, han perdut l’oremus!! No tenen cap mena de sensibilitat per unes persones que fugen de la fam i de la mort!! I, a més, encara són capaços de frivolitzar (“está de moda”) la desesperació d’unes persones que busquen un món millor. Perquè cap dels immigrants que intenta passar la reixa de Melilla, ho fa per gust! Ni per turisme!! Ho fa per necessitat!! Però ja es veu que el Sr. Abdelmalik El Barkani té la nevera ben plena i no ha de fugir del seu confortable despatx!!

I és que tant el Sr. El Barkani com el ministre de l’Interior, han caigut en la immoralitat i en la indecència!! El Sr. El Barkani i el ministre de l’Interior haurien de sentir les paraules de l’arquebisbe de Tànger, Santiago Agrelo, quan defensa que “el famolenc, el pobre sense sostre, el qui va despullat, són la nostra pròpia carn”. Per això l’arquebisbe Agrelo ha demanat “una altra política de fronteres i una altra lògica en els nostres raonaments”.

Per a l’arquebisbe de Tànger, “és inacceptable que la política migratòria dels anomenats països desenrotllats, ignore els empobrits de la terra i vulnere els seus drets fonamentals”. Com també “és inacceptable que es reclamen fronteres impermeables per als pacífics de la terra, i que aquestes mateixes fronteres es tornen permeables per als diners de la corrupció, per al turisme sexual, per al tràfic de dones, per al comerç d’armes”.

L’arquebisbe Agrelo creu escandalós “que una decisió política vaja omplint de tombes un camí, que els pobres fan amb la força de l’esperança”, com també “que mercaderies i capitals tinguen més drets que els pobres, per entrar a un país”.

És una vergonya que la vida d’una persona tinga menys valor que una suposada seguretat o impermeabilitat de fronteres. Per això les societats i els governs, com l’Espanyol, que no tenen una paraula creïble i una mà solidària per oferir als exclosos una vida digna, són societats i governs injustos i inhumans!! Són governs que tornen a encadenar la llibertat dels africans, de la mateixa manera que, fa quatre o cinc segles, l’encadenava els mercaders d’esclaus.

El ministre de l’Interior hauria de sentir les paraules del papa Francesc quan denuncia “la globalització de la indiferència”, “el comportament hipòcrita” d’aquells que “han perdut el sentit de la responsabilitat”. I davant la mort dels immigrants, el papa també es preguntava “qui és el responsable de la sang dels nostres germans”. Encara, el papa denunciava “la cultura del benestar que ens porta a pensar en nosaltres mateixos i ens fa insensibles al crit dels altres”!!

El Sr. El Barkani vol fer creure que els immigrants passen la reixa de Melilla “porqué está de moda”!! El Sr. El Barkami i el ministre de l’Interior haurien de reconèixer que els immigrants no són els agressors, sinó els agredits per la intolerància i la immoralitat del Govern de l’Estat. El Sr. El Barkami i el ministre de l’Interior haurien d’escoltar la veu de denúncia del profeta Jeremies: “No useu la violència amb l’estranger” (Jr 22:3)

Comparteix

Icona de pantalla completa