Diari La Veu del País Valencià
‘Que baixen les temperatures’
Aquesta és la idea de la Consellera d’Educació, Mª José Català per solucionar el problema de la calor a les escoles. I és que els xiquets (i els mestres) estan suportant una calor de més de 30º a dins de les aules. I supose que per solucionar el tema del fred de l’hivern, la Sra. Consellera tindrà com a solució, que pugen les temperatures! No que funcione l’aire condicionat, com funciona als despatxos del President Fabra i dels Consellers!

Amb aquesta idea brillant, la Consellera Català també li pot donar una solució al Conseller de Governació per evitar els accidents de trànsit: prohibir la circulació.

I per evitar les protestes al Govern, la Generalitat pot fer una llei que diga: “La calle es mía” i així s’eviten les manifestacions. És la recepta que hi havia a l’Estat només fa 40 anys!

I per evitar la crítica al Govern, el Conseller de Cultura pot prohibir (tancar) els diaris, la ràdio i internet, com ho ha fet amb RTVV.

Per evitar el control al Govern, el President Juan Cotino pot expulsar de les Corts Valencianes els diputats del PSOE, de Compromís i d’Esquerra Unida, com va fer amb la diputada Mònica Oltra. Però no per un mes sinó per tot el que queda de legislatura. I d’aquesta manera solucionaria el problema que l’oposició estiga constantment criticant el President Fabra o la Consellera Català.

Per solucionar i acabar amb el debat sobre la unitat de la llengua, el President Fabra pot clausurar l’AVL i els departaments de Valencià de totes les Universitats del món. I també Escola Valenciana, ACPV, la Fundació Huguet, els Blocs Jaume I…..

La Consellera Català ens ha dit que “la Conselleria no es responsable de la climatologia”. I és veritat!! Gràcies a Déu que la climatologia no depèn de la Consellera Català ni del Sr. Serafín Castellano, ni del Sr. Bellver!!!!

Però amb la mateixa climatologia a la ciutat de València, ¿per què no fa la mateixa calor (o el mateix fred a l’hivern!) al despatx del President de la Generalitat que a una aula (prefabricada) d’una escola valenciana? Si hi ha la mateixa climatologia, ¿per què la Consellera Català pot treballar al seu despatx sense cap molèstia per la calor, i els xiquets s’estan asfixiant a les aules prefabricades? O és que no hi ha la mateixa climatologia al Palau de la Generalitat i a l’escola P. Català per exemple?

La Consellera Català ha dit també que “la situació està totalment controlada”. Bé, està totalment controlada als despatxos dels Consellers i del President de la Generalitat. A les escoles ja veiem com estan els xiquets.

I després vénen amb la cançoneta de “nosotros defendemos lo nuestro”. I és que, segurament els mestres i els xiquets valencians no deuen ser “lo nuestro”!!

No és estrany que una de les enquestes conegudes (i que amagava el Govern) pose en evidència que el 83,2% dels valencians tenen poca confiança en el Sr. Fabra. Però el Sr. Fabra també té una solució per a no vore’s rebutjat pels valencians: no preguntar el grau de confiança que els ciutadans tenen amb ell!! Així ho han fet al Palau de la Generalitat, en l’enquesta d’abri de 2014, que ja no preguntava sobre la confiança en el President de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa