És cert que l’home (i la dona) és un misteri i per això hi ha moltes coses que no arribem a entendre en les decisions o aficions que tenim.

No entenc que una persona (de fet són milers de persones) per divertir-se hagen de torturar un animal. El cas dels bous i del bou de la Vega és un cas simptomàtic d’aquesta irracionalitat, que és més gran encara quan els defensors dels bous qualifiquen aquest espectacle com a cultural.

Tampoc no entenc que per divertir-se, algunes persones hagen de destruir aliments, com la “Tomatina” de Bunyol, una “tradició” que té quatre dies d’història i en la que s’utilitzen (i es llancen) milers i milers de tomaques per passar l’estona. I mentre milers i milers les persones passem fam i moren de fam, la “Tomatina” es presentada com a festa. I no m’estranyaria gens que la volgueren presentar com a candidata a Patrimoni de la Humanitat!

Tampoc no entenc que uns servidors del poble, com són alguns diputats a les Corts Valencianes, estiguen defraudant i enganyant els ciutadans, fent un mal ús dels mòbils que els han estat donants, única i exclusivament en raó del seu treball. Estaria bé que es fera saber el nom d’aquests diputats tan llestos!

Una altra cosa que no entenc és la discussió i el procés que viu Compromís amb els pactes de cara a les eleccions generals del desembre, entre els partidaris de coalitzar-se amb Podemos i els contraris a aquesta aliança. Pels mitjans de comunicació sabem que els militants del Bloc han votat aquest afer amb el resultat de 1133 vots en contra del pacte amb Podemos (74%) i 399 vots a favor del pacte (26%). També Gent de Compromís ha votat, amb un resultat de 300 vots en contra del pacte (60,24%) i 198 a favor (39,76%). Iniciativa ha fet també una votació amb un resultat de 135 vots a favor del pacte (81%), 15 en contra i 17 abstencions. I els Verds-Equo han votat amb el 75% a favor del pacte, però no he trobat la quantitat de vots que ha tret cada opció. Certament que l’art de la política és un misteri que no acabe d’entendre. Per què tantes discussions si la cosa és tan clara? Que se sumen els vots dels partidaris del pacte amb Podemos i els vots contraris i problema resolt. L’opció que guanya (això és la democràcia no?) és la que obté més vots.

Tampoc no entenc que la Sra. Oltra diguera fa uns mesos que ella no era nacionalista i ara diga que, “No és patriota el qui es tanca en les seues fronteres o en les seues sigles”. Per afirmar després que “Patriota és el qui no té por a créixer”. La Sra. Oltra ha dit també que “Espanya serà d’identitats plurals o no serà”. A la vista dels anys que han passat, amb l’intent de “catalanitzar Espanya”, no serà!

Tampoc no entenc que el Sr. Vicent Martí, que va fer la presentació de la conferència de la Sra. Oltra, haja escandalitzat els qui van escoltar les seues paraules, i que aquestes persones no s’hagen escandalitzat de la immoralitat que hem viscut amb governs anteriors, amb la corrupció que els ha caracteritzat. Crec que no cal que posem noms!

Tampoc no entenc que “Correos” i Renfe utilitzen les versions “valenciana” i “catalana” en els sobres verds i en la informació a internet, i no facen el mateix posant una versió en andalús, en extremeny, en murcià o en canari.

Ni entenc tampoc que el President de Catalunya, Artur Mas se l’impute per una cosa tan democràtica com posar les urnes a disposició de la ciutadania.

I no entenc que el jutge haja permès que el Sr. Olivas (cal recordar qui és?) puga disposar de 3500 euros mensuals per a despeses personals.

Segurament algú em dirà que també és un misteri la Santíssima Trinitat, i tindrà raó en dir-m’ho. Però ja ho he dit al principi: l’home és un misteri. I la religió és un altre misteri.

Comparteix

Icona de pantalla completa