Diari La Veu del País Valencià
‘En política lo que no se puede hacer, no se puede explicar’
Aquesta va ser l’afirmació que la diputada del PSOE, Soraya Rodriguez va donar al Sr. Patxi López, en la reunió del grup parlamentari socialista del Congrés de Diputats, el dimecres dia 26. Segurament les paraules de la diputada socialista es referien a la impossibilitat d’explicar allò que, literalment, no es pot fer, allò que no és possible fer. Però també podem preguntar-nos si allò que fem i que moralment no hauríem de fer, no li podem trobar cap explicació.

En la discussió que tingueren els socialistes per facilitar la investidura del Sr. Rajoy, el diputat Patxi López proposà l’abstenció de només 11 diputats socialistes, en compte de l’abstenció de tots els diputats del PSOE. I la resposta de la Sra. Soraya Rodríguez va ser que l’abstenció de només 11 diputats socialistes, en compte de la de tot el grup parlamentari, “seria vergonzosa y en política lo que no se puede hacer, no se puede explicar” (El País 27 d’octubre de 2016).

Patxi López | Europa Press
Els polítics haurien de ser persones de paraula i de conviccions. ¿Com es pot votar en contra d’un candidat i d’un programa de govern, i 48 hores després canviar el vot negatiu per una abstenció, sense que ni haja canviat el candidat ni el programa? Certament, “no se puede explicar”, com diu la Sra. Rodriguez. Encara que intenten justificar aquest transvestisme polític. I és que com deia Joan Fuster, “la paraula és l’home”.

Certament: “En política lo que no se puede hacer, (allò que no haurien de fer) no se puede explicar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa