A mesura que passa el temps, un any llarg després de formar-se el Govern del Botànic, la major part dels polítics valencians (del PP i de C’s ja ho sabíem prou) encara continuen parlant, per referir-se al nostre País, de “Comunidad Valenciana”, tot i que com a mínim, el PSPV no ha canviat el nom per PSCV i Compromís (i cal recordar-ho perquè cada vegada ho utilitzen menys) va nàixer com a Compromís pel País Valencià. Què se n’ha fet del País Valencià?

Si amb el PP, gràcies al Sr. Emilio Attard, va nàixer la “imbecilidad” (i l’expressió no és meua sinó que és del mateix Sr. Attard) de “Comunidad Valenciana”, per què continuem amb aquest terme ambigu i sense sentit? On és el País Valencià que durant la Transició (i abans i tot) era el crit dels demòcrates i dels valencianistes?

El 18 de febrer de 2012 mon pare va escriure un article sobre el terme País Valencià, una expressió que no té quatre dies, i que el Govern de la Generalitat, amb el PP va arraconar i que l’actual Govern ha oblidat gairebé del tot. Ens hem d’anomenar asèpticament “Comunidad Valenciana”? No cal recuperar el nom històric de País Valencià? Hem de conformar-nos a ser coneguts amb un nom tan ridícul com “Comunidad”?

En aquell Estatut rebaixat per obra i gràcia dels Srs. Alfonso Guerra i Fernando Abril Martorell, amb l’aquiescència del PP i també d’un PSPV cada vegada amb menys consciència de País, va quedar arraconat i gairebé proscrit el nom de País Valencià. Un nom que, en l’actualitat també ha estat congelat pel Govern de la Generalitat. Es pensaven (i alguns polítics encara continuen pensant-ho) que utilitzant el terme “Comunidad” o cantant el “Para ofrendar”, anaven a guanyar vots per la dreta. I això no crec que passe! Per això continuen, ara com abans, amb la cançoneta de la “Comunidad”.
L’última acció de la Generalitat, la més recent, en contra del terme País Valencià, ha estat l’obligatorietat per part del Consell, a que “Comunitat Valenciana” siga la marca per a la campanya turística. I és que el Consell regularà en la nova llei que el nom de l’autonomia, l’asèptic terme de “Comunitat Valenciana”, siga la marca obligatòria en les promocions que facen les diputacions. “Comunitat”, com en els millors temps del PP.
Com deia en aquestes mateixes pàgines Salvador Sendra, som unPaís sense nom, o amb un nom que no és el nostre. I com deia també Josan Morillas en un article seu, també a La Veu, el terme “Comunidad” ens recorda la corrupció.

Sí que anem bé amb l’amnèsia del Govern de la Generalitat, que oblida un nom històric i reivindicatiu en la lluita per la llibertat, l’amnistia i l’Estatut d’Autonomia per al País Valencià. No estem per la memòria històrica? Doncs, això mateix pel que fa al nom del nostre País. O bé cal oblidar o enterrar el nom de País Valencià?

Comparteix

Icona de pantalla completa