En un vídeo del diari Levante del passat dia 17, (que convide a vore’l), el Sr. Albert Rivera feia, en català, unes declaracions a aquest mitjà de comunicació. Tenint en compte que la Sra. Carolina Punset va manifestar que parlar en valencià era propi d’aldeanos, malgrat això, el Sr. Rivera no va tindre cap inconvenient en parlar la llengua que es parla a Barcelona, i que és la mateixa que la que parlem a Ontinyent, Maó, l’Alguer, Alcampell i Sant Julià de Lòria.

Ciudadanos, al País Valencià, s’ha distingit pel fet de recolzar el PP en la seua campanya contra de la normalització de la nostra llengua. Només cal recordar les “perles” que va dir la Sra. Punset a les Corts Valencianes.

Conseqüents amb aquesta postura secessionista i en aquesta irracional posició, la pàgina web de Ciudadanos té, a més de la versió en castellà, altres versions en català, basc, gallec i també en valencià! Això deu voler dir, evidentment, com ells defenen, que per a Ciudadanos, el català i el valencià són dues llengües diferents. Com són també llengües diferents, el valencià i el català, per a la nostra “eficient” Renfe!

Amb tot, si el valencià i el català, segons Ciudadanos, són llengües diferents, no entenc com el Sr. Rivera ha parlat en català a l’entrevista del diari Levante. Per altra part, i és més que evident, tothom ha entès el Sr. Rivera en aquest vídeo. I sense necessitat de traduccions.

>
Albert Rivera. Entrevista en ‘Valencia en Directe’ de Levante TV
Ciudadanos
Ciudadanos
Diuen que primer s’agarra a un mentider que a un coix. I és que les mentides de Ciudadanos (i del PP) respecte a l’existència de dues llengües diferents, valencià i català, negant la unitat de la nostra llengua, han quedat desemmascarades amb el vídeo del Sr. Rivera. Les seues declaracions en català a la ciutat de València i a la seu del diari Levante, ni han estat subtitulades en valencià (cosa que hauria estat ben curiosa, per tal de vore les diferències entre les dues llengües), ni els periodistes de Levante tampoc li han demanat que no parlara en català, ja que els valencians (si el valencià i el català són llengües diferents) no l’entendríem.

El Sr. Rivera ha deixat en ridícul la política lingüística de Ciudadanos en la seua campanya contra de la unitat de la nostra llengua. I a més, parlant en “aldeano”.

Però el Sr. Rivera també ha quedat en evidència, quan en aquesta entrevista ha qüestionat l’oportunitat de reobrir RTVV, degut, deia el Sr. Rivera, al dèficit de la Generalitat. Pel mateix motiu també s’hauria de tancar RTVE, si tenim en compte el dèficit del govern espanyol. O no?

Comparteix

Icona de pantalla completa