Un judici contra les idees

 
El judici que comença hui a la sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i contra les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, no és sinó un judici contra les idees i per tant, un judici polític.

Aquest judici que comença hui, pretén condemnar Mas, Ortega i Rigau, acusats de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional pel referèndum del 9 de novembre de 2014. El ministeri públic considera Mas l’autor dels fets i Ortega i Rigau cooperadores necessàries. Per això, sobre Mas pesa una condemna de deu anys d’inhabilitació i per a Irene Rigau i Joana Ortega, de nou.

Caldria recordar ara que l’expresident José Mª Aznar va dir que sense violència, referint-se a ETA, es podia parlar de tot. Però es veu que no és així.

En una democràcia no es poden jutjar (i encara menys condemnar) unes idees que, a més, defensa la majoria del Parlament de Catalunya, ni tampoc es pot condemnar l’opció de més de dos milions de persones que, el 9 de novembre de 2014, vam anar a votar.

Un referèndum no pot ser judicialitzat. La voluntat d’un poble ha de poder expressar-se lliurement, sense coaccions ni amenaces. Així va passar en nombrosos països que, lliurement, van poder expressar la seua voluntat en un plebiscit. Per això en els últims anys han estat diversos els pobles que han fet un referèndum (amb resultats diversos) per decidir el seu futur. Així, el 23 de desembre de 1990 es va fer un referèndum a Eslovènia; el 9 de febrer de 1991 a Lituània; el 3 de març de 1991 a Estònia i a Letònia; el 31 de març de 1991 a Geòrgia; el 9 de maig de 1991 a Croàcia; el 8 de setembre de 1991 a Macedònia; l’1 de desembre de 1991 a Ucraïna; el 16 de març de 2014 a Crimea i el més recent, el 18 de setembre de 2014 a Escòcia (Diari Avui, 2 de gener de 2017).
 

Emmudir la veu d’un Poble que vol decidir en llibertat el seu futur, és menysprear la voluntat d’aquest Poble. I només els qui tenen por de la llibertat, són els qui neguen el dret dels Pobles a decidir lliurement el seu futur.

Després del judici a l’expresident Mas i a les exconselleres Ortega i Rigau, ¿el pròxim pas serà jutjar els dos milions tres-centes mil persones que vam anar a votar el 9 de novembre de 2014? És així com funciona l’operació “diálogo” en Catalunya que vol portar a terme el Sr. Rajoy?

Per altra part, l’amenaça de mesures coercitives (com impedir obrir els col·legis electorals) per tal de fer fracassar el referèndum, no és sinó una pas més del joc brut del govern del Sr. Rajoy. ¿Tanta por tenen a saber què vol el poble de Catalunya? ¿Seran capaços d’enviar la guàrdia civil als col·legis electorals? ¿Podran fer callar els ciutadans de Catalunya per evitar que puguen expressar-se amb llibertat? ¿No seria més raonable que el govern d’Espanya es comportara civilitzadament, com ho va fer el govern del Regne Unit de la Gran Bretanya o els altres governs que van pactar un referèndum? Però és evident que el Sr. Rajoy no és el Sr. Cameron.

És clar que aquest judici de hui al Sr. Mas i a les Sres. Rigau i Ortega, no és sinó un judici a la democràcia i una humiliació als dos milions tres-centes mil persones que vam anar a votar el 9 de novembre de 2014. A més, jutjant el Sr. Mas i les Sres. Ortega i Rigau, ens jutgen a tots els qui vam anar a votar el 9 de novembre. I és que si el Sr. Mas i les Sres Ortega i Rigau van organitzar la consulta, aquesta no hauria tingut cap èxit sense la participació multitudinària que va tindre. Per això si en compte de votar dos milions tres-centes mil persones hagueren votat tres mil ciutadans, no hi hauria cap judici com el que té lloc hui.

És evident que l’Estat utilitzarà tot el seu arsenal disponible, tant el de la superfície com el de les clavegueres, per fer fracassar el referèndum. Només una prova d’això: la piulada, del 31 de gener, del Sr. Alejo Vidal Quadras, president del PP català fa uns anys: “Fuera del marco del Estado de Derecho los conflictos de resuelven por la fuerza. Son conscientes de ello los separatistas?”. Anem preparant-nos per rebre tota mena de desqualificacions, única i exclusivament per haver votat!
 

¿Algú, en un món civilitzat, pot creure que es puguen jutjar unes persones pel fet d’haver posat les urnes perquè els ciutadans poguérem votar?
 

Assemblea Nacional Catalana: "Junts ho farem possible" 

 

Comentaris

remigio III
15.
#7 El poble "español" se'l va carregar franco i els seus hereus ens mantenen amenaçats des de madrid seu i bressol de la repressió franquista. Una mostra saez de santamaria preparà els últims assassinats franquistes i aquest mateix cognom ens amenaça, amenaçant la democràcia catalana. I, podem fer-ho perquè tenen l'exèrcit comandat pels franquistes i per tant son una amenaça per al Poble.
  • 1
  • 0
David_BG L \' Alcora
14.
Que aquest es um juí mediatic tothom ho sabem. Que Espanya morirà matant i pot ser alguns i algunes ens caurem pel camí segur que també. Però també va ser un juí pol-lític el que es va fer contra els i les companyes llibertaries que rodejaren el palau de la generalitat del principat per "insultar" als srs i sres. diputades...segur que aquestos diputats no han insultat mai a un àrbitre al Camp Nou. Que es un jui il-legal tothom ho tenim clar. Sabem ben bé que es Espanya. Ara bé, que es vullga presentar al sr. Artur Mas com el martir de la independència quan mes be sería el "martiri"...Tots aquestos de CiU que ara van de independentistesson els que pactarwn amb el govern franquista de Aznar. Els que es portaren diners a Suïsa...Estos son els de la Estelada Blavera o de triangle blau...es a dir la regionalista!!!!...Encara no elshesentit parlar de Països Catalans, de reunificació, de clases populars...Avui més que mai hem d'alçar la estelada ROJA. Que cap blavera regionalista ni de triangle ni de franja trenque en dos o tres regions el nostre poble...els Països Catalans. De la burguesía no podem esperar res bó...ni de la espanyola per descomptat ni de la catalana. Només nosaltres la gent que treballem lagent que suem treballant que alcem aquest país que l'estimem tot junt que ens emocionem amb cada paisatge amb cada camí podem dir-nos hereus del seu futur. No ens calen martirs senyor Mas que ara vullguen ser els supermans de la terra. Vosté ha suat alguna vegada treballant? ?? No deixem que cap burgués, que cap blavera regionalista burguesa siga amb triangle o franja trenqueel nostre país. Independència vol dir llibertat i el que ha començat al principat s'ha d'extendre a tot el país. Només si som lliures i no deixem que parlen que pensen que actúen per nosaltres els Països Catalans seran vertaderament lliures. Perqué ningú ens regalarà res. Sabem qui va a fer-se la foto i qui portem anys d'esforços ,lluïtes i sang queara comencen a alforar i sabem quina senyera portavem nosaltres...la estelada roja o vermella...la dels Països Catalans reunificats, lliures i llibertaris i quines banderes portaven els martirs de Mas, CiU i companyía...també al principat s' ofrenen glóries a Espanya. Cap burgués defensa la llibertat. Només les clases populars aconseguiran la llibertat. Avui mes que mai VISCA LA TERRA LLIURE//*//  • 1
  • 10
Pudentet La Safor
13.
Asisitim al procés de l'independència de Catalunya. Ho fem en un moment històric on el poble Català es deslligarà de l'opressio de Castella. Miserablement molts Valencians son dormint el somni del meninfotisme tanquilament ignorant i encara atrevint-se a dir que a nosaltres tant es fa.
Els valencians no podem tindre una postura neutral. Si Catalunya reb la terrible repressió que anuncia l'estat-borbonic- corrupte espanyol nosaltres ens endurem bones bascollades, que quan la repressió i el mal s'escampen no distingueixen Valencians de Catalans ni Mallorquins.
Si Catalunya obté l'Independència preparem-nos a patir la repressió mes brutal per part de Castella. La ferida que tindrà l'estat castellà ( i la perduda del 25% del seu PIB, sobre tot) buscarà responsables i nosaltres ho pagarem.
Per tant, per una banda i altra els Valencians no podem esser al marge.

Recolçem el procés Català!!
Demanem que el dret a decidir democraticament siga efectiu també al nostre poble.
Visca la Llibertat!!.
  • 8
  • 6
TORRENTE
12.

Els madrilenys es van independitzar de Castella durant la transició, i no les van deixar votar si volien o no. Els politics de Madrid van fer el que les va donar la gana, per que el vot dels ciutadans no les importava ni les importa.
Allí ni van votar tots els espanyols, ni els de Castella la Nova, ni tan sols els madrilenys. No entendre que els catalans son lliures de decidir el seu destí, es normal per a qui no enten el concepte de democràcia.

  • 8
  • 0
Esclafamuntanyes
11.
Estic convençut que una persona sensata com vostè no s'acaba de creure tot el que ha escrit en aquest article per bé que d'alguna manera estiga "obligat" a dir-ho (no és l'únic, ni de bon tros) . Es podran fer totes les interpretacions que es vulguen, però això és un judici per desobediència a un manament judicial, i la lleig obliga tothom. I si els mandataris del govern català van decidir torejar aquella resolució, supose que eren conscients que podria arribar aquest moment. O no? O és que els espanyols són uns babaus? A mi el que haja pogut dir en algun moment el senyor Aznar, o el senyor Vidal Quadras o don Mariano no m'importa gens ni mica. El fet concret és la desobediència a un manament judicial en un marc legal que, ens agrade o no, és Espanya i la Constitució Espanyola que els catalans -el poble català- van votar en el seu dia, i per a més inri sense data de caducitat. Aquells catalans de fa 40 anys eren menys conscients del que votaven que els que ho van fer en la "consulta" de fa dos anys? Siguem seriosos, senyor Bausset: com pot comparar el cas dels països que van sorgir de la desmembració de la URSS amb el de Catalunya? O amb el d'Escòcia? Quina constitució s'estava vulnerant a la Gran Bretanya al permetre el referèndum escocès? Cap, perquè GB no en té, de constitució, i la unió d'Escòcia té uns altres fonaments històrics i jurídics.
  • 4
  • 20

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat