Dos anys d’inhabilitació per posar les urnes al carrer

 
És vergonyós que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haja condemnat l’expresident Artur Mas a 2 anys d’inhabilitació, per haver permès la consulta del 9 de novembre. La condemna, de 21 mesos per a la vicepresidenta Joana Ortega i de 18 a la consellera Irene Rigau, no ha estat (com podríem esperar en un estat democràtic) per impedir que la gent votara, com va passar durant la dictadura, sinó per posar les urnes a disposició de la ciutadania.

Així és com funciona la Justícia espanyola. Votar no pot ser mai un delicte i exercir el dret a  opinar no pot ser un motiu per una condemna d’inhabilitació.

Per això fins que la Justícia no reconega que el dret a defendre les pròpies idees i a elegir lliurement un camí per a Catalunya, és això, un dret, viurem en una democràcia de baixa intensitat.

Quan hem vist sentències, com a mínim curioses, com les dels Sr. Urdangarín o la del Sr. Rato, la sentència que condemna l’expresident Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau és una vergonya. 

Fins quan serà un delicte permetre que els ciutadans puguen expressar les seues idees? Fins quan seran inhabilitats alguns polítics per donar veu a la ciutadania?

Per altra part, la suspensió del canvi dels noms franquistes de 46 carrers d’Alacant que ha dictat el jutjat contenciós administratiu número 4 d’aquesta ciutat, a petició del PP, demostra també el nivell democràtic de la Justícia. Per això, per acabar-ho d’arrodonir, propose que en compte dels noms que han tret, dediquen els carrers als Sr. Carlos Fabra, Rafael Blasco, Francisco Correa, José Luis Olivas o Milagrosa Martínez.
       
Davant la Justícia que anul·la un acord democràtic de l’Ajuntament d’Alacant i la inhabilitació del Sr. Mas i de les Sres. Ortega i Rigau, no puc si no recordar el que diu el llibre dels Proverbis: “Per a rebre una disciplina saludable, justícia, equitat i rectitud” (Pr 1:3) i també l’Eclesiàstic: “La justícia guarda l’home de conducta íntegra” (Ecli 13:6).

Comentaris

Torrent
5.
Estimat Josep Miquel, no desesperes. No esperes moltes coses bones del castellans i de la justicia castellana, si lo primer que va fer Ferran el Càtolic, rei castellà de la Corona d´Aragó, va ser, buidar Montserrat de monjos catalans i plenar-ho de 14 monjos de Valladolid.
Ánim per defensar les llengües i les nacions d´aquestes, sense deixar-se acovardir per l´imperialisme dels "bilingüismes". Molt agrait per denunciar el mal cristianisme d´aquells que s´atreveixen a dir "háblame en cristiano" per a despreciar als que parlen en català.
  • 2
  • 0
remigio III
4.

#3 Potser si el papa se n'assabentara de tot el que ens fan passar ell també votaria per l'independentisme. En contra de la justícia i la veritat? Vosté en quin mon viu. Justícia és que Cueves el criminal que va assassinar a Guillem Agulló es presentara a unes eleccions i que condemnen al Molt Honorable expresident Mas per escoltar el seu Poble? Que el seu govern protegisca criminals reclamats per la Justícia Argentina. Li sembla just? Li sembla "normal"? Parlant de vergonya , senyora. Jo ja sent vergonya de que una compatriota meua parli així. Bé compatriota no sembla ser.
  • 4
  • 7
carmen russafa
3.

poca vergonya sr bausset, vostè està en contra de la justícia i de la veritat, acàs vosté també és independendiste? monserrat és un niu de catalanisme i independentisme, esteu disposats a tot per tasl de l'independentisme, què diria el papa francecs si s'enterara del niu separatiste?

  • 8
  • 9
PEP DE L\'HORTA
2.
El món de l'espanyolisme i el botiflerisme estan ben contents. Fins i tot el Gran Wyaming de El Intermedio i la seua gent ja que anit mateix (dimarts 14) posaven en el mateix sac els comentaris sobre aquesta sentència que les reaccions del PP i companyia a les sentències sobre Fabra, Rato, etc. Com si fos el mateix, haver posat la mà i haver robat milions d'euros que posar les urnes perquè la gent s'expresse lliurement. La demagògia és brutal i, una vegada més, tant El Intermedio com la Sexta, amb l'Antonio i la seua dona, Ana, al cap, es mostren com el que són: uns lerrouxistes manipuladors. I encara hi ha qui es pregunta per què mantenen a Marhuenda o Inda entre els seus habituals. O la gent és molt ingènua i no hi veu les evidències, o la majoria participa de la cerimònia de la confusió i el cinisme ambiental. Que la Gepe ens agafe confessats...
  • 2
  • 5
Micalet
1.
La justícia del bunyol, és rodona com un ou.
En aquesta país deixen lliures i amb llibertat als lladres en funció de qui siguin, mentre condemnen a les persones per posar les urnes.

El Borbó va dir, "la justícia es igual para todos", quina barra, quines penques, quina vergonya. Això ho va dir una persona que està fora de l'abast de la justícia -o sigui, que la justícia no li pot fer res, per gran que sigui el delicte que faci-
El bunyol és així. Corrupte, radical i totalitari. I així anem...
  • 6
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat