Hui és el dia de la gran desfeta del PP valencià. El Palau de Benicarló acollirà el ‘finiment’ de RTVV i l’acomiadament dels 1.600 treballadors, una bona part, editors, càmeres, regidors, llanterners, informàtics, comissaris polítics, administratius… i altres periodistes que han servit de manera ‘exemplar’ -no tots- al règim del Partit Popular i que ara veuen com ells mateixos s’han soterrat professionalment després de 20 anys de silenciar les corrupteles i el balafiament de 1.200 milions d’euros del grup RTVV.

Però també 20 anys d’estar callats davant la manipulació informativa, dirigida des del Palau de Fuentehermosa i guiada pels comissaris polítics i directors/es d’informatius de la casa. Sols un exemple que ahir destacava el nostre col·laborador i opinador de La Veu, Víctor Maceda, en la seua columna La milloria de la mort:

Tots ells fa 20 dies que troben el seu lloc als informatius de la ràdio i la televisió. Des que el 5 de novembre Alberto Fabra va encomanar la corona de flors pel soterrar de l’ens, els treballadors de RTVV li han ofrenat als valencians el seu millor periodisme. Han eixit del coma i han vist la llum, han explicat la veritat tant de temps ocultada, ni que siga perquè en quede constància, a l’hora de fer-ne l’autòpsia.

Maribel Vilaplana, un dels rostres més coneguts dels noticiaris, exclamà “avui podem parlar!” la vesprada del 6 de novembre, quan els treballadors van prendre el control de Nou i n’hi hagué que fins i tot van demanar excuses per episodis tan lamentables com el del tractament de l’accident de metro. Curiosament, el seu marit, Xavier Carrau, amb qui va conduir –ben feliços– el programa especial de Canal 9 amb motiu de la visita del papa, és un dels que emmordassaven els discrepants amb el règim alhora que sotmetia els membres del Consell a sessions de bany i massatge.

Episodis com aquests han passat sovint en RTVV, ara els periodistes demanen perdó, jo els perdone, però sols una pregunta: Si Fabra donara un pas enrere i RTVV continuara, vostés periodistes de RTVV faríeu una televisió i una ràdio plural com la d’aquests últims dies? O tornaran a deixar-se manipular pels comissaris polítics?

>

Canal 9 amaga que Camps està imputat pel cas Gürtel
On està la dignitat??

També per a il·lustrar la meua opinió us convide a rellegir l’anàlisi de Xavier Aliaga sobre el tancament de RTVV en La Veu, La reacció arribà massa tard.
D’altra banda he de reconéixer que amb el nomenament de Rosa Vidal, com a directora de RTVV, els informatius capgiraren cap a una pluralitat inusual que inclòs alguns diputats com Rafael Maluenda manifestaven que “Canal 9 estava maxacant el PP”. Aleshores, sí què és possible una televisió plural amb el PP al poder, no?

Els desitge el millor, que Fabra rectifique, i que els professionals de RTVV continuen la seua tasca donant un cop de timó i impulsar la nostra llengua i cultura i donant veu als col·lectius que vostés han oblidat durant 20 anys.

Ja tinc encés el ciri al pare Sant Bernat, patró d’Alzira, Carlet i Poblet. Sort!!


Sant Bernat salvà a Alzira de riuades, salvarà a RTVV?
Però el PP valencià també ha de pagar les conseqüències d’aquesta lamentable decisió que amb la canalla excusa que si no tanquen Canal 9 no hi haurà educació, sanitat i serveis socials continuen en la seua deriva política. Tots plegats, inclosos els diputats imputats, hui votaran una cosa que algun dia se’n penediran.

I per a l’oposició, ‘avís per a navegants’. Estan prometent que quan arriben al Palau de la Generalitat tornaran a obrir Canal 9. Hi ha algú fent números, però alerta per si després no podem cumplir aquesta promesa o la de rescatar l’Hospital de la Ribera…

En fi, esperem que el pare Sant Bernat faça algun miracle, que no es tanque Canal 9 i que la televisió pública valenciana continue, però amb pluralitat i amb bons continguts.

I per cert, volem veure TV3!!, A qui corresponga….

Comparteix

Icona de pantalla completa