Diari La Veu del País Valencià
Pablo Iglesias passa de Compromís
Dies tan convulsos i tensos per als quatre diputats de Compromís. Joan Baldoví es mostra esgotat després de barallar-se políticament amb la ‘tropa’ de Podemos. Al final la ‘punyalada’- tal com arreplega el tuït de Josep Nadal– del partit de Pablo Iglesias de lluitar fins als tribunals per intentar aconseguir un grup propi ha quedat en res.

L’estafa s’ha consumat. A banda del 23.2, els cinc diputats ‘podemistes’ de la coalició Compromís-Podem- És el Moment, s’han plegat de seguida en el maremàgnum del grup parlamentari de Podemos. En un article escrit per Víctor Maceda en ‘El Temps’ s’explica pas a pas, minut a minut ‘com va morir el grup valencià al Congrés’ i en poques paraules Podemos, que va pressionar Compromís per presentar-se units el 20D, ha preferit no esgotar totes les vies de reclamació del grup parlamentari valencià previstes en l’acord electoral.

Encara que hui Àngela Ballester en un article publicat a La Veu afirme que la candidatura Compromís-Podem-És el Moment “continua sent un èxit”, la realitat és ben diferent. I és que divendres Pablo Iglesias, després de reunir-se amb el Rei, va convocar una roda de premsa amb els seus ‘ministres’; cap membre de Compromís, ni una menció ni fer l’ullet… res.

Les xarxes bullien i, per exemple Lluísmi Campos, destacat membre del Bloc escrivia: “La taronja del meu camp acaba de pujar de preu. Com és la vida”. No s’ha de ser molt llest per a pensar que la mà dreta de Morera el que volia dir és que Compromís podria optar a una cartera en un hipotètic Govern espanyol de coalició, encara que en totes les declaracions d’ahir del líder de Podemos no nomenara els quatre diputats de Compromís per a la investidura.

El que està clar és que Compromís ha d’apendre la lliçó, Compromís ha de ser Compromís i no experimentar pactes electorals abans de les eleccions. Compromís té suficient força per fer el seu full de ruta i després fer els pactes consensuats amb la militància.

Mentrestant, si aquesta legislatura tira endavant veurem al colomer de l’hemicicle del Congrés, on estan les columnes, els quatre diputats valencians treballant i tractant de fer-se visibles…

Compromís ha de ser Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa