Diari La Veu del País Valencià
A Felip VI, com al V, tampoc li importa la nostra llengua
Que a l’Estat espanyol no els agrada massa que toquen els seus símbols és un fet que tothom coneix. És més, els té exactament igual què fan amb la resta de trets identitaris de la resta del món, però a espaiet en tocar alguna cosa que els represente… I si a més els que ho fan són catalans, o algú que considere que això de la unió d’Espanya no ho desitja, són capaços de moure tot l’aparell judicial espanyol per a fer una humiliant detenció arbitrària en qualsevol racó de l’Estat.

Hem tingut la mostra en la furibunda resposta de les forces d’Estat espanyoles amb els membres de la CUP que cremaren un paper que contenia la cara de l’actual rei espanyol, Felip VI. Potser molts pensaran que n’hi ha uns límits i que no calen este tipus d’actes per a mostrar el teu rebuig a una corona, per altra banda innecessària i anacrònica. No hem d’oblidar el fet que va ser el mateix franquisme qui va intentar perpetuar el seu règim feixista a través de la figura del caçador d’elefants, Joan Carles I de Borbó.

Però no vull aprofundir en una història que m’entristeix i m’enutja a parts iguals, sinó que la meua intenció és mostrar la meua indignació pel ‘Christmas’ que la família reial espanyola ha dedicat a tots els habitants de l’Estat. En un posat coent, mostrant-se més com a part d’una història que res té a veure amb l’actual situació que patim (realment no formen part del nostre món), els reis feliciten les Festes que ens toca viure amb un breu:

“Feliz Navidad y próspero año nuevo 2017”, acompanyat de la que volen que siga l’altra llengua oficial “Merry Christmas and Happy New Year 2017”. De les llengües oficials de l’Estat que apareixen a la insuportable Constitució Espanyola, res de res…

I clar, m’indigne. I ho faig perquè els que som acusats d’antidemòcrates som els que demanem decidir el nostre futur, els qui denunciem cada dia que patim discriminació per parlar la nostra llengua.

Que ningú s’enganye, als reis espanyols els importa ben poc la nostra llengua i la nostra cultura. Ho han demostrat al llarg de la història, i també el seu despotisme. Ara no descobrim res, però honestament, que no ens intenten vendre una cosa que no existeix.

Ah, i a tots aquells que s’autoanomeneu valencianistes i defenseu Espanya, doncs ja sabeu, dos tasses…

Comparteix

Icona de pantalla completa