Diari La Veu del País Valencià
Si es persegueix els fabricants d’urnes, també es perseguirà els d’armes?

A aquesta pregunta i a d’altres, ja sé quina serà la resposta que donarà el govern de Madrid. I és que fabricar urnes (i comprar-ne) per al referèndum a Catalunya, pot ser un motiu per sancionar la Generalitat i les empreses que fabriquen les urnes. Però no passa res quan en compte d’urnes es fabriquen (i es venen armes).

Però hi ha altres qüestions que demanen una resposta:

Si l’aficionat del Betis que va agredir aquell home haguera sigut un basc i l’agredit, un guàrdia civil, com hauria estat qualificat pel govern de Madrid aquest incident violent?

Què hauria passat si el president del Màlaga, el xeic Abdullah al-Thani, que va titllar Catalunya d’escòria, s’haguera referit a Espanya com a escòria?

Per què els valencians continuem sense poder vore TV3 i Catalunya Ràdio, després d’anys i anys del tancament dels repetidors per la prepotència del PP? Per què el Govern del Botànic no està solucionant ja aquest problema que fereix la llibertat d’expressió?

Per què l’ensenyament del valencià ha de ser per “elección” i no per “imposición”, com defenen els partidaris del bilingüisme, el PP i Ciudadanos i en el cas del castellà no utilitzen el mateix raonament?

Per què el congrés “provincial” del PP de la província de València ha d’estar tutelat des de Madrid? Per què des del carrer Gènova de Madrid (ja que diuen que defenen la democràcia interna) no deixen que els militants valencians del PP puguen decidir lliurement els seus dirigents?

Per què els polítics del PSOE, i de tant en tant també de Compromís (sobretot la Sra. Mónica Oltra), parlen contínuament de Comunitat Valenciana i no de País Valencià? Que els fa vergonya o bé tenen por?

Per què cap castellanoparlant no posa mai en dubte la unitat de la llengua castellana i sí que qüestionen la unitat de la llengua catalana?

Per què els valencians sempre hem de ser els més perjudicats en els pressupostos de l’Estat? I per què els dirigents del PP valencià que van protestar pel finançament que el govern del Sr. Rajoy atorga als valencians, després s’han fet enrere i no han mantingut la seua protesta?

Per què el temps del trajecte en tren de València a Madrid és més curt que el de València a Barcelona, malgrat que en el primer cas hi ha més quilòmetres que en el segon?

Per què el Corredor Mediterrani no arriba mai, i les altres línies de trens, amb menys passatgers, eixen reforçades?

Per què quan Rodríguez Zapatero, el 2008, va pactar els pressupostos amb el PNB, el Sr. Rajoy va dir que era “monumental bajada de pantalones” i ara que ho ha fet ell no ho és?

Per què si les petrolieres franceses van descartar el Castor pel risc geològic, el ministre socialista Miguel Sebastián i el govern del Sr. Rodríguez Zapatero van aprovar aquest projecte? I per què si al Sr. Florentino Pérez li ha eixit mal el negoci, l’Estat ha de compensar l’empresa del president del Real Madrid amb una indemnització de centenars de milions d’euros?

Per què el Sr. Alfonso Grau va fer unes declaracions preguntant al seu interlocutor: “¿Usted nunca paga en negro? Debe ser el único”, i es queda tan fresc?

Per què l’Estat ha de cobrar a l’actual govern de la Generalitat del País Valencià la multa que correspondria pagar al PP, per la manipulació del dèficit que va fer aquest partit mentre governava el nostre País?

Són qüestions que demostren la incoherència i la poca qualitat democràtica d’un Estat que es mira el melic i que deixa el País Valencià de costat.

Certament que és inversemblant que la fiscalia puga actuar contra la Generalitat de Catalunya per comprar unes urnes i pel contrari aquesta fiscalia no actue contra els qui fabriquen i venen armes. Això demostra el nivell democràtic de l’Estat espanyol. Com també les altres anomalies que he mencionat abans, com no poder vore TV3, els valencians, o com arraconar o marginar la nostra llengua, que, segons diuen els defensors del “bilingüismo”, no es pot imposar, tot i que sí que s’imposa el castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa