La televisió, durant els dinars i sopars, és més que una tradició. Un ritual. Ell, la dona i la filla seuen al voltant d’una taula massa gran per a ells tres, de cara a una pantalla de plasma pagada a còmodes terminis. És igual l’hora, sempre hi ha un telediari per al seu gaudi i el silenci és una màxima; s’han d’escoltar les notícies ben atentament. Perquè un ciutadà ha d’estar informat.

“Deu ciutadans siris, entre ells dos menors, han mort per les baixes temperatures quan intentaven entrar de manera il·legal al Líban…”, enuncia la presentadora embotida en un vestit ajustat.

Els macarrons li havien eixit molt bons, a la seua dona, aquesta vegada s’havia superat. Quina desgràcia, és que algú hauria de fer alguna cosa amb aqueixa pobra gent. Per què ningú no vol acollir-los?

“Més coses: l’exsecretari general del partit a la Comunitat Valenciana assenyala a l’expresident de la Generalitat com qui “prenia les decisions” a la trama de corrupció més gran dels últims anys…”

I no va i li diu la dona que no menge tan de pressa els macarrons? Dona, damunt que li ha dit que s’havia superat… I quins lladres aquests polítics. És que són tots iguals. Bé que fa el seu company del taller en no votar mai. I com pot ser que el president del govern de tot l’Estat el defenguera fa no res?

Un més de tants, si és que açò és per a cagar i no torcar-se. Segur que som el riure de tota Europa. I si no és aquest cas, en serà un altre. Si la gent en fóra conscient, se’ls acabava la festa a la banda.

“Canviem de tema, un nou crim masclista s’ha cobrat la vida d’una jove de només vint anys. El presumpte assassí era la seua parella, que ja comptava amb una denúncia prèvia per maltractament físic. Aquesta vesprada ha tingut lloc una concentració de denúncia a l’ajuntament de la localitat d’on era la jove…”

I és que quins animals n’hi ha per ahí solts. Uns monstres és el que són. Quina pena que la seua dona no haja fet la coca de llanda, hauria estat un dinar de deu. Espera que per a berenar la tinga feta. Li ho exigirà. I els quatre gats ahí passant fred a la plaça de l’ajuntament? Si és que tornarà a passar, ja veuràs. Dins de tres dies una altra morta. I una altra concentració amb quatre persones ahí passant fred.

“I a la mateixa localitat, una altra jove denuncia al ja conegut com a “violador del portal”, que ja comptava amb tres denúncies, una d’elles menor d’edat…”

Mira, fa una estona havia parlat d’aqueix cas amb Pep al taller. Estava clar que és culpable, si no, no hi hauria tantes denúncies de dones diferents. Qualsevol se n’adonaria. I no li pregunta la seua filla si pot eixir de festa justament amb aqueixa notícia tan desagradable? És clar que no eixirà. I que algun fill de puta l’agarre. Només de pensar-ho… I quina llàstima, que no hi haja coca de llanda de postres. Bo, almenys ara van els esports. Com haurà quedat el València?

Comparteix

Icona de pantalla completa