Comencen les obres de la Línia 10 de Metrovalencia amb treballs topogràfics

Les actuacions continuaran amb la construcció de la rampa de connexió de la parada d'Amado Granell
15 abril 2019 18:00h
Aquestes primeres obres de la línia compten amb un pressupost inicial de 3,6 milions d'euros. / GVA

VALÈNCIA. Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia –l'antiga T-2–, que aspiren connectar el centre de València amb el barri de Natzaret, s'han représ aquest dilluns amb els treballs topogràfics en la parada d'Amado Granell, on s'ha de comprovar el replantejament.

Les primeres obres d'aquesta infraestructura, tal com es va anunciar el passat gener, s'iniciaran amb la construcció de la rampa de connexió entre el tram subterrani i el de superfície en aquesta estació i la prolongació tramviària fins a Germans Maristes. 

La maquinària per a la construcció de la rampa no podrà començar a treballar fins a maig, segons les previsions d'FGV. A més, es farà la construcció a l'aire lliure de la parada de Germans Maristes, que comporta l'execució del desviament de tots els serveis afectats, l'adequació de la urbanització de l'entorn i la instal·lació de nou de la infraestructura del tram tramviari de l'encreuament del carrer d'Antonio Ferrandis, que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

Aquestes primeres obres de la línia compten amb un pressupost inicial de 3.664.420,87 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de set mesos i mig, que desenvoluparà l'adjudicatària, FCC Construcció SA, després de la seua adjudicació.

Les obres de la línia van començar l'any 2006 i es van paralitzar el 2011 per falta de pressupost. Aquesta nova actuació suposa una inversió total de 50 milions d'euros, dels quals 30 procedeixen dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea del País Valencià per al 2014-2020 i els 20 milions restants els aportarà la Generalitat.

La connexió del barri de Natzaret amb el centre de València tindrà una longitud de 5.032 metres (2.055 subterranis i 2.977 en superfície) i huit estacions, de les quals tres seran subterrànies i cinc en superfície. 

next