Rius d'orina i muntanyes de fem: una revetlla fallera ompli de brutícia l'entorn protegit de la Llotja 

La representant de l'associació de comerciants del centre històric lamenta que la festa "vaja contra el patrimoni"
16 març 2019 13:26h
Els comerciants denuncien que els carrers estaven plens de fem i el sòl enganxós. / EFE

VALÈNCIA. La gerent de l'associació de comerciants del centre històric de València, Julia Martínez, ha comunicat a la Policia Local i als serveis de neteja municipals la presència d'orins i restes de plàstics i botelles d'una revetla celebrada aquesta nit als voltants de la Llotja.

Martínez ha relatat que quan aquest matí han arribat els comerciants, els carrers estaven plens de fem i el sòl enganxós, resultat d'una situació que ha qualificat de "batibull total" i que ja es va produir en les Falles de l'any passat per una altra revetla organitzada per la falla de la plaça del Mercat.

En unes imatges preses pels comerciants, que han sigut traslladades als serveis de neteja i a la Policia, es veu a joves orinant a la porta de l'església dels Sants Joans i els carrers plens de fem, plàstics i botelles. Martínez ha denunciat que és el segon any que ocorre aquesta situació amb el mateix organitzador de la revetla, un empresari que el 2018 ja va cometre diversos incompliments quan va instal·lar equips on no es pot i va fer paelles en un autobús, segons ha afirmat.

Ha recordat que enguany l'Ajuntament ha hagut de protegir els escalons de la Llotja i ha assegurat que la responsabilitat de la neteja després d'una revetla no ha de ser assumpte municipal sinó dels mateixos organitzadors.

Martínez ha qüestionat que una festa que és patrimoni immaterial de la humanitat "vaja contra el patrimoni" i ha opinat que caldria plantejar-se no autoritzar aquest tipus d'activitats en un entorn patrimonial. Ha considerat que la Policia no pot controlar una activitat així i que, per tant, "no s'ha d'autoritzar allò que no es pot controlar".

next