Còmics, monografies i DVD per a visibilitzar les dones republicanes entre el públic més jove

La quarta edició del programa 'La memòria a la biblioteca', impulsat per la Diputació de València, distribueix de forma gratuïta a les biblioteques de 110 municipis valencians material divulgatiu sobre la Guerra Civil i la postguerra
5 setembre 2019 11:30h
En aquesta ocasió, s'ha pretés posar el focus a explicar al públic més jove el conflicte bèl·lic, així com els primers anys de repressió, centrant-se de manera especial en el paper que van jugar les dones republicanes. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Diputació de València torna a posar en marxa, per quart any consecutiu, el programa 'La Memòria a la biblioteca', dedicat a promoure un coneixement més profund entre la societat valenciana sobre el que va esdevindre durant la Guerra Civil i la postguerra.

En aquesta ocasió, s'ha pretés posar el focus a explicar al públic més jove el conflicte bèl·lic, així com els primers anys de repressió, centrant-se de manera especial en el paper que van jugar les dones republicanes.

Aquesta nova edició ha arribat a les biblioteques de 110 municipis valencians; això suposa un increment del 10% respecte a l'any anterior. A l'hora de seleccionar els diferents títols de la campanya, s'ha tingut en compte no només la qualitat dels continguts, sinó també altres aspectes com la inclusió de formats multimèdia o de còmic per a joves i adults. Entre les obres destaquen novel·les gràfiques, DVD i monografies de diferents historiadors i investigadors.

El programa torna a estar totalment finançat per la Diputació de València. En paraules del responsable de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, "l'objectiu d'aquesta campanya és fer arribar informació de qualitat, gratuïta i adequada als diferents públics de la província sobre un període de vital importància en la història del nostre país".

next